خواص گشنیز 🍀 چیست؟
گشنیز حاوی چربی ها و کالری ها، کربوهیدرات ها، فیبرهای غذایی و پروتئین ها است و درمورد میوه ها یا گشنیز خشک، حاوی بسیاری از مواد فعال مانند روغنهای فرار است که از ترکیبات لیزانول ، کافور ، بورئول ، پارازنها ، ژرانیول ، فابنین و لیمونن تشکیل شده است. و بسیاری از روغنهای چرب مانند فلاونوئیدها ، کومارینها ، فتالیدها و بسیاری از عناصر معدنی دیگر است که در ادامه این مطلب به خواص گشنیز میپردازیم.
ارزش غذای گشنیز
هر ۱۰۰ گرم برگ گشنیز
- انرژی (کالری) ۲۳ کیلوکالری
- کربوهیدرات ۳.۶۷ گرم
- پروتئین ۲.۱۳ گرم
- چربی ۰.۵۲ گرم
- آب ۹۲.۲۱ گرم
- فیبر ۲.۸۰ گرم
- قند ۰.۸۷ گرم
خواص گشنیز برای سلامتی
۱. گشنیز برای درمان زخم های دهان
گشنیز حاوی مقداری روغن ضروری است که یک ضد عفونی کننده عالی محسوب می شود. علاوه بر این، گشنیز منبع مواد فوق العاده ای است که دارای اثرات ضد میکروبی است و باعث بدتر شدن زخم ها و زخم های دهان می شود، همچنین به سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم ها و همچنین جلوگیری از بوی بد دهان کمک می کند.
اگرچه گشنیز معمولاً در محصولات اصلی مورد استفاده قرار نمی گیرد، اما در انواع خمیردندان طبیعی به عنوان ماده ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت ، قبل از اختراع خمیر دندان، افراد برای کاهش بوی بد دهان،گشنیز را می جویدند.
۲. گشنیز فشار خون را تنظیم می کند
طی آزمایش های صورت گرفته، نشان داده شده است که مصرف گشنیز باعث کاهش فشار خون در بسیاری از بیماران می شود. این تعامل یون های کلسیم و استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی در سیستم عصبی محیطی و مرکزی را تقویت می کند و تنش رگ های خونی را آرام می کند. این امر احتمال تعدادی از شرایط قلبی عروقی از جمله سکته قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد.
۳. خواص گشنیز برای دیابت
به دلیل اثر تحریک گشنیز در سیستم غدد درون ریز، ترشح انسولین از لوزالمعده افزایش می یابد و سطح انسولین در خون افزایش می یابد. این تنظیم میزان جذب و جذب مناسب قند و حشرات حاصل از آن را به سطح قند خون تنظیم می کند. این ویژگی برای بیماران دیابتی و سایر شرایط مرتبط با آن بسیار مفید است. به منظور کاهش احتمال بروز خوشه های خطرناک و افت سطح قند خون و اطمینان از سایر عملکردهای متابولیکی طبیعی نیز وجود دارد.
۴. درمان گشنیز و اختلالات پوستی
خاصیت ضد عفونی کننده و آنتی اکسیدان گشنیز برای از بین بردن اختلالات پوستی مانند اگزما، کم آبی و عفونت های قارچی ایده آل است.
۵. پیشگیری از گشنیز و بی خوابی
محتوای فوتونوترین موجود در برگهای گشنیز به تعادل بدن شیمیایی کمک می کند. بنابراین باعث می شود اعصاب ما آرام شوند و ما را به خواب عمیق برسانند.
۶. تنظیم عادت ماهانه
اگر زن جریان قاعدگی سنگینی داشته باشد، رژیم غذایی روزانه او باید گشنیز را شامل شود زیرا این امر به کاهش اختلالات قاعدگی کمک می کند. هنگام جوشاندن ۶ گرم آب گشنیز در نصف لیتر آب و یک قاشق چایخوری شکر اضافه کنید. خوردن این مخلوط گرم روزانه سه بار به شما آرامش می بخشد.
۷. گشنیز به آرامش کمک می کند
گیاهان گشنیز دارای یک اثر آرامش بخش هستند. نوشیدن آب گشنیز به طور مرتب اعصاب شما را آرام کرده و چرخه خواب شما را بهبود می بخشد
۸. گشنیز عفونت مبارزه کنید
گشنیز دارای اثرات ضد قارچی و ضد میکروبی قوی بسیار قوی دارد
محققان معتقدند گشنیز توانایی تجزیه دیواره سلولی از عوامل بیماری زا را دارد و به جلوگیری از تکثیر آنها کمک می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که روغن گشنیز در برابر همه باکتریهای آزمایش شده مؤثر است. گشنیز باکتریهای بدی را که می تواند باعث عفونت شود به طور موثری از بین می برد.
۹. از سیستم مغزی و عصبی خود محافظت کنید
همانطور که قبلاً به خواص گشنیز پرداختیم میدانیم که گشنیز برای از بین بردن سموم خطرناک از بدن به خصوص فلزات سنگین می تواند موثر باشد.در حالی که این گشنیز فواید زیادی برای سلامتی شما دارد، مهمترین خواص آن مربوط به مغز و سیستم عصبی شماست.
تشکیل فلزات سمی در بدن با اختلالات عصبی ترسناک مانند آلزایمر، پارکینسون و اسکلروز متعدد ارتباط جدی دارد. اگر به طور مرتب گشنیز بخورید، اثر سم زدایی آن می تواند خطر ابتلا به این بیماری های وحشتناک را به طور جدی کاهش دهد. التهاب مزمن خطر دیگری برای سلامت عصبی شما است.
۱۰. درمان ورم ملتحمه چشم
گشنیز ماده ضدعفونی کنندهی بسیار خوبی است و دارای خواص ضد میکروبیای است که از چشمها در برابر بیماریهای مسری مانند ورم ملتحمه، محافظت میکند. روغن گشنیز از ترکیبات اصلی تعدادی محصولات مراقبتی چشم است.
۱۱. مراقبت از چشم
بتاکاروتن موجود در این سبزی به جنگ بیماری های مربوط به چشم میرود. این سبزی آنتی اکسیدان، ویتامین A و ویتامین C فراوانی دارد که از فشار عضلات چشم جلوگیری میکند و باعث تقویت بینایی میشود.
۱۲. درمان بواسیر
مخلوط سرکه با ۱۰ گرم گشنیز بو داده و نوشیدن این معجون بواسیر را درمان میکند.
۱۴. درمان درد گوش
دمنوش گشنیز خشک جوشانده شده ( ۵ گرم در ۱۰۰ سیسی آب) و خوردن ۳ روزه آن درد و عفونت گوش را بر طرف میکند.
۱۵. درمان اسهال
ترکیب روغن های اسانسی موجود در گشنیز مانند بورنئول و لینالول، به گوارش، عملکرد مناسب کبد و سلامت روده کمک میکند و باعث کاهش اسهال میشود.
۱۶. تنظیم فشار خون
مصرف گشنیز در بسیاری از بیماران بهطور مثبتی فشار خون را کاهش داده است. یونهای کلسیم و استیل کولین انتقالدهندهی عصبی در دستگاههای جانبی و سیستم عصبی مرکزی هستند. گشنیز اثر متقابل این یونها را بهبود میبخشد و فشار را در رگهای خونی کاهش میدهد، در نتیجه احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی، ازجمله حملات قلبی و سکته مغزی کاهش مییابد.
۱۷. ضد آلرژی
تحقیقات زیادی نشان داده است که گشنیز دارای آنتی هیستامینی قوی است که میتواند آلرژیهای فصلی و تب یونجه را کاهش دهد. همچنین، روغن آن اثرات آلرژیک حشرات، گیاهان، غذاها و سایر چیزها را کاهش میدهد. در بدن، آنافیلاکسی، ورم کهیر و تورم خطرناک گلو و غدد را از بین میبرد.
ما باید در برابر واکنشهای آلرژیک از خود محافظت کنیم و چون از ابتدا نمیدانیم به چه چیزهایی حساسیت داریم، بهتر است پیشگیری کنیم.
سخن آخر
با خواص گشنیز آشنا شدیم؛ گشنیز خطرات بسیار کمی دارد، اما مثل هر غذایی، ممکن است پوست نسبت به آن واکنش آلرژیک نشان بدهد. یکی از عوارض جانبی غیر معمول گشنیز، حساسیت پیدا کردن برخی بیماران به نور خورشید است. مصرف بیش از حد آن باعث میشود آنها نسبت به آفتاب سوختگی بیشتر حساس شوند، که میتواند در طولانیمدت منجر به سرطان پوست شود.
نکته
زنان باردار تا انجام تحقیقات بیشتر باید از خوردن گشنیز پرهیز کنند. با این حال، برخی زنان ادعا کردهاند که مصرف گشنیز باعث افزایش شیرشان شده است. ولی بهتر است احتیاط کنید و قبل از اینکه گشنیز را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، با دکتر خود مشورت کنید و به علائم و واکنشهایی که بدنتان از خودش بروز میدهد، توجه کنید.
دیدگاهها ۰