بهترین منابع غذایی پتاسیم و علائم کمبود پتاسیم همراه با فواید
دسته بندی ها: مواد معدنی
بروزرسانی: ۲۹ دی ۹۸
زمان مطالعه: 10 دقیقه
هیچ نظر
- چرا بدن به پتاسیم احتیاج دارد؟
- بهترین منابع پتاسیم چیست؟
- علائم کمبود پتاسیم چیست؟
- فواید پتاسیم برای سلامتی بدن
- اما مراقب مصرف زیاد پتاسیم باشید!
- چرا مردم قرص پتاسیم مصرف می کنند؟
- خطرات و هشدارهای مربوط به مصرف قرص های پتاسیم
آیا می دانید پتاسیم یکی از مهمترین مواد معدنی برای سلامتی بدن است؟ متأسفانه ممکن است برخی افراد به اهمیت سایر مواد معدنی مانند کلسیم و آهن توجه کنند و از نقش پتاسیم غافل شوند ، اما بدون شک یکی از مهمترین عناصر مورد نیاز بدن برای سلامتی و عملکرد بسیاری از ارگان ها است و به دلیل اینکه بدن به طور طبیعی پتاسیم تولید نمی کند ، بنابراین بسیاری از افراد همیشه تعجب می کنند.
بهترین منابع پتاسیم چیست؟ در این مقاله خوانندگان عزیز ، سالم ترین غذاهایی که حاوی پتاسیم هستند را به شما ارائه می دهیم، بنابراین در ادامه با ما همراه باشید.
چرا بدن به پتاسیم احتیاج دارد؟
بدن برای تنظیم بسیاری از فرایندها در اصل به پتاسیم احتیاج دارد ، دریافت مقدار کافی پتاسیم برای انجام قلب وظایف اصلی خود لازم است ، و پتاسیم برای سلامتی استخوان ضروری است ، این امر به ویژه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار مهم است و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. و سکته مغزی .
بهترین منابع پتاسیم چیست؟
14 غذای سرشار از پتاسیم
تمرکز روی غذاهای کامل مانند میوه ، سبزیجات ، لبنیات و حبوبات یک روش سالم و خوشمزه برای اطمینان از داشتن مقدار کافی پتاسیم در رژیم غذایی است.
14 ماده غذایی موجود در این لیست برخی از بهترین منابع پتاسیم هستند که می توانید آنها را بخورید.
1- لوبیای سفید
یک فنجان لوبیای سفید (179 گرم) حاوی 829 میلی گرم پتاسیم است و حاوی مقادیر خوبی از فولات ، تیامین ، آهن ، منیزیم ، منگنز و فیبر است.
2- سیب زمینی و سیب زمینی شیرین
اگرچه سیب زمینی یکی از سبزیجات سرشار از بسیاری از مواد مغذی دیگر نیست ، اما آنها همچنین یکی از بهترین سبزیجات حاوی پتاسیم ، به خصوص سیب زمینی پخته شده هستند ، جایی که حدود یک سوم از محتوای پتاسیم در پوسته متمرکز شده است.یک سیب زمینی پخته شده 300 گرم حدود 34 درصد از مقدار پتاسیم مورد نیاز شما را تأمین می کند. روزانه
3- چغندر
یک فنجان چغندر یا چغندر با وزن 170 گرم ، حاوی 518 میلی گرم پتاسیم است همچنین از نظر فولات و منگنز سرشار است و رنگی که به چغندر می دهد رنگ آن به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.
4- هویج سفید
یک فنجان هویج سفید به وزن 156 گرم حدود 572 میلی گرم پتاسیم را فراهم می کند که 12٪ از ارزش روزانه مورد نیاز شما را تشکیل می دهد.همچنین منبع خوبی از ویتامین C و اسید فولیک برای جلوگیری از نقص هنگام تولد و تقسیم سلول سالم است.
5- اسفناج
شاید اولین چیزی که هنگام پاسخ به سؤالی که پتاسیم در آن وجود دارد ، به وجود بیاورید ، اسفناج باشد ، اسفناج یکی از سبزیجات بسیار مغذی است ، یک فنجان اسفناج پخته شده به وزن 180 گرم حدود 18٪ از ارزش روزانه مورد نیاز پتاسیم را فراهم می کند ، زیرا تقریباً چهار برابر آن را تأمین می کند. شما به ویتامین A روزانه ، ده برابر بیشتر از ویتامین K ، و حدود 90٪ منگنز نیاز دارید.
6- جوشیدن
برگهای برگ سبز حاوی 21٪ از مقدار روزانه مورد نیاز پتاسیم در یک فنجان به وزن 175 گرم است.
7- سس گوجه فرنگی
گوجه فرنگی محصولات مانند پر از سس گوجه فرنگی در پتاسیم، یک وزن فنجان از 244 گرم از که شامل 17 درصد از ارزش روزانه پتاسیم، آن است نیز غنی در ویتامین ها و مواد معدنی دیگر نیز مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6 و ویتامین E .
8- موز
هنگام پرسیدن سؤال که پتاسیم وجود دارد ، معمولاً اولین جواب را برای اکثر افراد پیدا می کنید که در موز یافت می شود.یک موز به اندازه متوسط حاوی 422 میلی گرم پتاسیم است که معادل 12 درصد از میزان توصیه شده روزانه است. موز نیز سرشار از ویتامین C ، ویتامین B6 و منگنز است ، منیزیم ، فیبر و آنتی اکسیدان ها .
9- آب پرتقال و پرتقال
یک فنجان آب پرتقال حدود 11٪ از توصیه های روزانه مصرف پتاسیم را تأمین می کند.همچنین سرشار از ویتامین C ، فولات ، ویتامین A و آنتی اکسیدان ها است. در پاسخ به این سؤال که پتاسیم در آن وجود دارد ، پرتقال را به تمام اشکال آن فراموش نکنید.
10- آووکادو
میوه فراهم می کند آووکادو متوسط – اندازه 20 درصد از مصرف روزانه توصیه پتاسیم توسط، آن را به عنوان یک منبع فوق العاده از چربی سالم، فیبر و آنتی اکسیدان است که به ویژه برای بیمارانی مفید با سلامت قلب و سندرم متابولیک .
11- ماست
ماست نه تنها منبع خوبی از کلسیم است ، بلکه یک فنجان 250 گرم ماست 11٪ از مقدار روزانه مورد نیاز شما از پتاسیم را تأمین می کند ، که البته این شامل باکتری هایی است که برای سلامتی روده شما مفید هستند.
12- صدف
100 گرم صدف صدف روزانه 18٪ از پتاسیم مورد نیاز شما را تأمین می کند ، همچنین از نظر منبع مهم پروتئین بالا از نظر امگا 3 سالم است.این میزان دو برابر مقدار آهن و ویتامین B12 مورد نیاز روزانه را برای شما فراهم می کند.
13- ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا یکی از مواد مغذی مفید است ، این ماده غذایی حاوی پروتئین با کیفیت بالا و چربی های امگا 3 سالم و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است و نیمی از فیله ماهی سالمون 187 گرم 683 میلی گرم پتاسیم را تهیه می کند که معادل 15 درصد از میزان روزانه مصرف آن است.
14- آب نارگیل
آب نارگیل به یک نوشیدنی سلامتی پرطرفدار تبدیل شده است ، به دلیل داشتن طعم شیرین و عطر و طعم مشخص ، اما از نظر قند کم و در الکترولیت زیاد است ، بدن به منظور برقراری تعادل در pH ، سلامت اعصاب و عملکرد عضلات به الکترولیت نیاز دارد. 600 میلی گرم پتاسیم یا 13٪ از ارزش روزانه.
علائم کمبود پتاسیم چیست؟
بعد از دانستن محل پتاسیم ، برای جلوگیری از کمبود پتاسیم ، حتما غذاهایی را که ذکر کردیم بخورید ، زیرا عدم پتاسیم خون ممکن است باعث موارد زیر شود:
- خستگی و فرسودگی.
- فشار خون بالا .
- خستگی عضلانی.
- ضربان قلب نامنظم.
- پرت کردن
- کم خونی .
- سردرد شدید.
- درد روده
- غدد متورم و دیابت ، به عنوان عوارض جانبی جدی.
فواید پتاسیم برای سلامتی بدن
پتاسیم یکی از مهمترین مواد مغذی بدن است ، زیرا یکی از مهمترین عناصر برای کاهش اضطراب ،فواید سلامتی پتاسیم استرس و کنترل فشار خون محسوب می شود ،
فواید باشکوه پتاسیم برای کل بدن شامل موارد زیر است:
سلامتی استخوان را ارتقا دهید
در پتاسیم خصوصیات خاصی وجود دارد که باعث افزایش اسیدهای مختلف در بدن می شود و این به حفظ کلسیم کمک می کند و اینکه خوردن میوه ها و سبزیجات زیاد در پتاسیم منجر به افزایش تراکم مواد معدنی در استخوان ها می شود که باعث افزایش استحکام آنها و افزایش عمر آنها می شود.
حفظ تعادل آب و ترویج متابولیسم
از دیگر مزایای پتاسیم می توان به توانایی آن در تنظیم سطح مایعات در بدن کمک کرد ، علاوه بر این به تعدادی از کارکردهای مهم بدن کمک می کند ، علاوه بر این ، الکترولیت ها به انتقال بار الکتریکی به تمام قسمت های بدن از مغز و سیستم عصبی کمک می کنند.
از جمله فواید پتاسیم نیز این است که به درمان متابولیسم بسیاری از مواد مغذی مانند چربی ها و کربوهیدرات ها کمک می کند و بنابراین در استخراج انرژی از عناصر مصرف شده از اهمیت زیادی برخوردار است ، زیرا این ماده در بازسازی بافت ها و رشد سلول تأثیر دارد.
کاهش اضطراب و استرس
پتاسیم برای افرادی که دارای حالات روانی نامطلوب مانند اضطراب و استرس هستند از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، زیرا عملکرد ذهنی مؤثر آن را به عنوان یک آرام بخش در برابر استرس مزمن تضمین می کند.
پتاسیم برای قلب و فشار خون مفید است
سلامت قلب و فشار خون پایدار را تقویت می کند
پتاسیم در حفظ سلامت قلب و کلیه ها نقش اساسی دارد ، زیرا به کلیه ها کمک می کند تا زباله ها را از طریق فرایند دفع ادرار از بین ببرند. پتاسیم همچنین به تعادل فشار خون طبیعی کمک می کند ، بنابراین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون بالا را کاهش می دهد ، و پتاسیم همچنین حاوی خواص گشاد کننده عروق است که برای کاهش فشار در رگ های خونی کار می کنند.
کنترل قند خون
پایین بودن سطح پتاسیم باعث قند خون ، تعریق ، سردرد ، ضعف و عصبی می شود کلرید پتاسیم و سدیم دریافتی را در چنین مواردی درمان فوری می کند و افراد دیابتی باید سطح پتاسیم خون را به نسبت طبیعی حفظ کنند.
پتاسیم برای اعصاب مفید است
تحریک فعالیت عصبی و جلوگیری از تشنج
پتاسیم نقش مهمی در تحریک عملکرد مغز در سطح عادی دارد ، زیرا مقادیر بالای پتاسیم اجازه می دهد اکسیژن بیشتری به مغز برسد ، در نتیجه باعث تحریک فعالیت عصبی و افزایش توانایی شناختی می شود.
اسپاسم عضلانی ناشی از سطح پتاسیم خون پایین است و با خوردن روزانه یک موز برای جلوگیری از بروز کمبود پتاسیم در خون می توان از این بیماری جلوگیری کرد.
انقباض و انبساط ماهیچه ها به غلظت کافی پتاسیم احتیاج دارد و بیشتر یون های پتاسیم موجود در بدن انسان در سلول های عضلانی یافت می شود.یکی از فواید سلامتی پتاسیم این است که عملکرد عضلات و عصب بهینه را حفظ کرده و واکنش های سریع را حفظ می کند.
تنظیم عملکرد عصبی
کانال های پتاسیم نقش مهمی در حفظ هدایت الکتریکی مغز دارند و عملکرد مغز را بسیار تحت تأثیر قرار می دهند ، زیرا در عملکرد بالاتر مغز مانند حافظه و یادگیری شرکت می کند ، زیرا بیماری های صرع با اختلال در کانال های پتاسیم همراه است.
اما مراقب مصرف زیاد پتاسیم باشید!
شما باید مقدار روزانه مورد نیاز روزانه خود را از پتاسیم در نظر بگیرید و در طولانی مدت از آن زیاد استفاده نکنید ، به خصوص برای بیماران کلیوی که نمی توانند مقادیر بالایی از این ماده معدنی را به درستی کنترل کنند ، زیرا این ممکن است باعث عوارض جانبی همراه با مقادیر بالای خون مانند اختلال تنفسی و آریتمی شود. قلب ، احساس سوزن سوزن شدن و فلج عضلات ، بنابراین قبل از مصرف مکمل های پتاسیم باید با پزشک خود مشورت کنید.
چرا مردم قرص پتاسیم مصرف می کنند؟
بیشتر کسانی که رژیم غذایی سالم و متعادل دارند ، می توانند به طور طبیعی از پتاسیم مورد نیاز خود دریافت کنند ، اما این ممکن است برای بسیاری از افراد اتفاق نیفتد ، بنابراین یک مورد پتاسیم خون پایین برای آنها رخ می دهد ، و با بسیاری از علائم پاتولوژیک مانند فشار خون بالا و بیماری قلبی همراه است. ، و سکته مغزی ، بنابراین پزشکان توصیه می کنند قرص های پتاسیم را به عنوان بخشی از درمان مصرف کنند.
هیپوکالمی در افرادی که:
- از برخی داروها مانند دیورتیک ها استفاده کنید .
- آنها مشاغلی دارند که نیاز به ورزش بدنی دارند.
- ورزشکارانی که در هوای گرم ورزش می کنند و زیاد عرق می کنند.
- شرایط سلامتی که بر جذب سیستم گوارش تأثیر می گذارد ، مانند بیماری کرون.
- سیگار کشیدن.
- سوء مصرف الکل .
- وجود اختلالات خوردن.
چه مقدار قرص پتاسیم باید مصرف کنید؟
انستیتو پزشکی میزان پتاسیم مورد نیاز از رژیم غذایی را با قرص و مکمل های پتاسیم و یا بدون آن تعیین کرده است.ممکن است مکمل های پتاسیم را همیشه با یک لیوان آب یا آب پر مصرف کنید ، بنابراین با بدست آوردن پتاسیم نسبت یا اضافی نباید از آن پرش کرد. غذاها و مکمل ها باید مکمل یکدیگر باشند.
کمیت کافی برای کودکان به شرح زیر تعیین شده است:
گروه سنی | مقدار به میلی گرم |
6-0 ماه | 400 میلی گرم در روز |
7-12 ماه | 700 میلی گرم در روز |
3-1 سال | 3000 میلی گرم در روز |
4 سال | 3800 میلی گرم در روز |
13-9 ساله | 4500 میلی گرم در روز |
14 سال و بیشتر | 4700 میلی گرم در روز |
در مورد بزرگسالان ، مقادیر لازم به شرح زیر است:
گروه سنی | مقدار به میلی گرم |
18 سال و بیشتر | 4700 میلی گرم در روز |
زنان باردار | 4700 میلی گرم در روز |
زنان شیرده | 5100 میلی گرم در روز |
خطرات و هشدارهای مربوط به مصرف قرص های پتاسیم
- ممکن است عوارض جانبی زیادی با آن ایجاد کند مانند ناراحتی معده ، اما مصرف مقدار زیادی پتاسیم بسیار خطرناک است.
- برخی از افراد به مکمل های پتاسیم حساسیت دارند.
- مبتلایان به بیماری کلیوی ، دیابت ، بیماری قلبی ، بیماری آدیسون ، زخم معده یا سایر مشکلات سلامتی نباید قبل از صحبت با پزشک قرص های پتاسیم مصرف کنند.
- علائم مصرف بیش از حد پتاسیم شامل ضعف عضلانی ، فلج ، آریتمی ، سردرگمی ، احساس سوزن سوزن شدن در اندام ، فشار خون پایین و اغما است و باید مراقبت های پزشکی بلافاصله بدست آید.
- از دیگر عوارض جانبی شایع مصرف بیش از حد پتاسیم ، ناهنجاریهای هدایت قلبی ، آریتمی شامل برادی کاردی سینوسی ، ریتم بطن کند ، تاکی کاردی بطنی ، فیبریلاسیون بطنی و انقباض است.