همه ی خواص و فواید خوردن انار برای سلامتی بدن

دسته بندی ها: میوه ها
بروزرسانی: ۲۰ دی ۹۸
زمان مطالعه: 10 دقیقه
هیچ نظر
فهرست مطالب
انار میوه ای است که از الماس های قرمز تشکیل شده و دارای طعم ترش و شیرین است که در اطراف آن یک لایه سفید رنگ احاطه شده است. فصل انار از اواخر تابستان تا اوایل زمستان آغاز می شود. انار را می توان به عنوان میان وعده یا به عنوان یک آب میوه میل کرد.انار را همچنین می تواند به عنوان یک ماده مجزا به سالاد ، ماست و انواع کیک و تزیین غذا اضافه کرد به علاوه انار خواص زیادی دارد که در ادامه بیشتر با فواید و خواص انار آشنا میشوبم
نام علمی میوه انار (Punica granatum) است درخت انار شاخه ای ایستاده به ابعاد 1.5 متر ارتفاع یا درختی کوچک با ارتفاع 3-5 متر با ساقه و شاخه های خمیده است ،میوه انار در ایران در شهر ساوه که به شهر انار نیز شهر دارد یافت میشود بسیاری از قسمت های درخت انار و میوه های آن را برای اهداف درمانی استفاده می کنند.
شاید برایتان سوال پیش بیاد چرا شهر ساوه ؟ زیرا انار در مناطق خشک به دلیل توانایی سازگاری با شرایط سخت آب و هوایی کشت می شود.
میوه انار جدایی از این که دارای خواص و فواید زیادی است این میوه در بین مسلمانان از جایگاه ویژه ای برخوردار است زیرا در قرآن کریم از میوه انار به عنوان یک میوه بهشتی یاد شده است.
بهترین زمان خوردن انار
این متخصص طب سنتی عقیده دارد بهترین زمان خوردن انار صبح ناشتا به همراه کمی گلپر است. گلپر علاوه بر بوی مطبوع از نفاخ بودن انار میکاهد.
طبع انار چیست؟
طبع انار بسته به مزهاش متغیر است. همانطور که میدانید انارها میتوانند ۳ جور مزه داشته باشند:
طبع انار شیرین
اول اینکه شیرین باشند. طبع این انارها معتدل و درجه حرارتشان ۱ است. یکی از مصلحهای این نوع انار زنجبیل پرورده است.
طبع انار ترش
دوم اینکه ترش باشد. این انارها طبعی سرد و خشک دارند بنابراین قابض هستند و میتوانند باعث ایجاد یبوست شوند. مصلح انار ترش عسل، گلاب و گلپر است.
طبع انار ملس
انار ملس یا ترش و شیرین هم طبعی معتدل دارد. به این انارها انار میخوش هم میگویند. در میان این سه دسته انار، انار میخوش برای تسکین تیزی خلط صفرا که حرارت ایجاد میکند بیشترین اثربخشی را دارد.
خواص انار

انار یکی از سالم ترین میوه های روی زمین به حساب می آید، حاوی گروهی از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی است که فواید سلامتی زیادی برای بدن دارد. از جمله خواص انار آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.حاوی مواد مغذی فراوان
انار حاوی بسیاری از فیتوشیمیایی ها است که دارای بسیاری از خواص درمانی است، زیرا ترکیب شیمیایی آب انار شامل فروکتوز ، ساکارز ، گلوکز و برخی اسیدهای آلی مانند اسید اسکوربیک (ویتامین C) و اسید سیتریک است. ،
سرشار از مواد مغذی مهم و ترکیبات گیاهی سرشار از فیبر ، ویتامین ها ، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی بیولوژیکی فعال هستند و برخی از آنها دارای خواص دارویی قوی هستند.
انار سرشار مقادیر زیادی ویتامین C است ؛ زیرا یک فنجان آب انار بیش از 40 درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را به بدن می دهد ، اما شایان ذکر است پاستوریزه کردن می تواند باعث کاهش ویتامین C در آب شود ، بنابراین توصیه می شود آب انار تازه را انتخاب کنید.
جدول
2.خاصیت آنتی اکسیدانی :
انار حاوی آنتی اکسیدان هایی است که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی هستند که سه برابر برتر از عصاره چای سبز است و آنتی اکسیدان ها با سرطان، بیماری های قلبی، شریان ها، بیماری های التهابی و غیره مبارزه می کنند و مشخص شده است که آب انار باعث فعال شدن مواد می شود.
همانطور که مشخص شد دارای اثرات پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی از جمله کاهش کلسترول کل ، کلسترول بد ، فشار خون ، و غیره می باشد ، از سلول های سرطان زا استفاده کرده و از آنها محافظت می کند.
3. فعالیت ضد التهابی
واکنش های التهابی حاد بدن فرآیندهای مفیدی در محافظت از بافت ها در برابر آسیب است، اما شرایط التهابی مداوم در بدن خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله آرتریت روماتوئید، بیماری های التهابی روده و سرطان را افزایش می دهد و انار توسط بسیاری از مکانیسم ها فعالیت ضد التهابی پیدا کرده است.
4.فعالیت ضد سرطانی
مشخص شده است که انار دارای فعالیتهای ضد سرطان مانند سرطان پروستات ، پستان ، روده بزرگ و روده است. این کشف شده است که انار به دلیل نقش آن در مهار رشد سلولهای این سرطان و تحریک مرگ آن می تواند در معالجه سرطان پروستات مورد استفاده قرار گیرد.
از مکانیک رشد سلولهای سرطانی ریه و روده بزرگ و برخی از مطالعاتی که در موشهای آزمایشی مشاهده شده است ، خواص شیمیایی روغن دانه انار در برابر سلولهای سرطانی از جمله تأثیر آن بر سرطان پوست را نشان داده است ، و مطالعات متعددی نشان داده اند که توانایی انار در جلوگیری از تشکیل رگهای خونی جدید که به تومورهای سرطانی نیاز دارند ، است. به همین جهت میوه انار دارای خواص زد سرطانی است
خطر ابتلا به سرطان پستان را که شایعترین نوع سرطان در زنان است ، کاهش می دهد. عصاره انار ضرب سلول های سرطانی پستان را مهار می کند و برخی از آنها را می کشد.
5. مقاوم در برابر بیماریهای قلبی عروقی
این خطر ابتلا به بیماری های قلبی را که شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان است ، کاهش می دهد ، زیرا حاوی اسید پونیکئیک است ، زیرا انار و آب آن به ویژه به بهبود سطح کلسترول و محافظت از مولکول های کلسترول با چگالی کم کمک می کند (انگلیسی: LDL کلسترول). از آسیب اکسیداتیو.
همانطور که گفته شد ، اثرات آنتی اکسیدانی انار به جلوگیری از بیماری های قلبی و شریانی کمک می کند و بسیاری از عوامل خطرناک آنها مانند فشار خون و کلسترول و اسید پونیکئیک ، ماده اصلی روغن دانه انار را کاهش می دهد.
ضد تصلب شرایین و برخی مطالعات اولیه دریافتند که نوشیدن آب انار شریان های گردن را از تجمع چربی ها در امان نگه می دارد ، زیرا در مطالعات اولیه مشخص شد که آب انار جریان خون به قلب را بهبود می بخشد ، اما نتوانسته است از انقباض عروق در قلب جلوگیری کند.
6. بهبود هضم
آب انار به بهبود و هضم بهتر غذا کمک می کند و به از بین بردن عفونت های روده، و در درمان التهابی روده تاثیر بسیاری دارد.
7.به بهبود حافظه کمک می کند
یک مطالعه روی 28 سالمند که از حافظه کم شکایت دارند ، پس از مصرف روزانه 237 میلی لیتر آب انار در روز بهبود چشمگیر در شاخص های حافظه کلامی و بینایی پیدا کردند
آب انار روزانه ممکن است به بهبود حافظه کمک کند ، و اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان های با غلظت زیاد موجود در آبمیوه ممکن است در برابر ابتلا به بیماری آلزایمر محافظت کنند.
8. افزایش عملکرد ورزشی
از آنجا که انار سرشار از نیترات رژیم غذایی است و به تقویت فعالیت بدنی کمک می کند ، یک مطالعه نشان داد که خوردن یک گرم عصاره انار نیم ساعت قبل از ورزش باعث تحریک جریان خون ، کاهش خستگی و افزایش ورزش می شود.
برخی مطالعات اولیه نشان داده اند که نوشیدن آب انار دو بار در روز به مدت 15 روز باعث کاهش درد عضلات بعد از ورزش در آرنج می شود.خوردن عصاره خاص انار دو بار در روز برای بهبود بازیابی صدای ماهیچه ها پس از ورزش است.
از دیگر خواص و فواید میوه انار

- برخی مطالعات اولیه حاکی از نوشیدن یک ماه آب انار است زیرا باعث بهبود عملکرد عروق در نوجوانان مبتلا به سندرم متابولیک می شود.
- روغن دانه انار می تواند اثرات ضد چاقی داشته باشد و در یک مطالعه در موش های آزمایشگاهی ، رژیم غذایی پرچرب به مدت 12 هفته برای تحریک چاقی و مقاومت به انسولین به موش ها داده شد و 1 درصد روغن دانه انار در گروهی از موش ها به این رژیم اضافه شد و نتایج نشان داد که این گروه که برخورد با روغن انار در وزن بدن و چربی کمتر شد
- برخی از مطالعات در موش های آزمایشگاهی ، توانایی عصاره انار را برای مقاومت در برابر روماتیسم مفصلی نشان داده اند
- انار خاصیت ضد باکتریایی و قارچ کش را پیدا کرده است.
- آب انار و عصاره انار و روغن آن دارای اثرات محافظتی در برابر آسیب پوست در برابر نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش بوده است.
- اثرات مقاومت آهک برای شستشوی دهان با شستشو یافت شد.
- آب انار قادر به بهبود برخی از شاخص های بیماری آلزایمر در موش های آزمایشگاهی بود.
- استفاده از عصاره انار برای کاهش زخم ها و بهبود کلاژن یافت شد.
- استفاده از پماد ژل حاوی عصاره انار روی لثه ها ممکن است علائم عفونت قارچی در دهان را تسکین دهد. استفاده از انار را برای مقابله با کرمهای روده ، اسهال ، دیسترس ، گلو درد و علائم یائسگی در یائسگی نشان می دهد ، اما این تأثیرات به تحقیقات علمی بیشتری نیاز دارد.
- این می تواند به کاهش سطح قند خون و کاهش مقاومت به انسولین کمک کند.
- با مهار رشد تومورها ، خطر ابتلا به سرطان پروستات ، که رایج ترین نوع سرطان در مردان است ، کاهش می یابد.
- این امر به کاهش فشار خون کمک می کند ، که یکی از دلایل اصلی حمله قلبی و سکته مغزی است.مطالعات نشان داده اند که نوشیدن 150 میلی لیتر آب انار در روز به کاهش فشار خون در طی دو هفته کمک می کند.
- آب انار می تواند به درمان اختلال نعوظ کمک کند ، زیرا آسیب اکسیداتیو می تواند جریان خون را در همه مناطق بدن مختل کند.در یکی از مطالعات انجام شده روی خرگوش ها مشاهده شده است که آب انار باعث افزایش جریان خون و نعوظ می شود.
- این می تواند به بهبود حافظه بینایی و کلامی در افراد مسن و بعد از جراحی کمک کند.
- این سلول های سرطانی را از بین می برد ، از شیوع آنها جلوگیری می کند و همچنین بدن را از سرطان محافظت می کند.
- در برابر پوکی استخوان محافظت می کند.
- احساس تشنگی را کاهش می دهد.
- انار کبد ، خون و روده را تمیز می کند و منبع ویتامین C و پتاسیم است.
- از تجمع کلسترول و چربی در شریان ها جلوگیری می کند و فشار بالا را پایین می آورد.
- سوزاندن چربی افزایش می یابد و بدن از وزن اضافی خلاص می شود همچنین چربی های جمع شده اطراف معده را حل می کند.
- بدن از اسید اوریک خلاص می شود ، که باعث نقرس و آسیب به مفاصل می شود.
- انار اسهال را درمان می کند ، برای معالجه کرم های روده مفید است ، به بدن کمک می کند تا هضم طبیعی شود و معده را شل کند ، و از خونریزی ناشی از
- غشاهای مخاطی و بواسیر جلوگیری می کند.
- در معالجه سرفه ، گلودرد ، سینه و برونش مفید است و راه های هوایی را تمیز می کند.
هشدار درباره خوردن انار

خوردن انار و آب آن برای خانمهای باردار و شیرده بی خطر است ، اما در مورد ایمنی استفاده از سایر محصولات انار ، مانند عصاره های آن در دوران بارداری و شیردهی ، اطلاعات کافی وجود ندارد ، بنابراین باید از این کار خودداری کرد.
در مصرف آب انار توسط افرادی که فشار خون پایین دارند باید احتیاط کرد ، زیرا فشار خون را پایین می آورد ، که این امر باعث کاهش افت فشار قابل توجهی برای آنها می شود.
در مصرف انار توسط افراد مبتلا به آلرژی گیاهی باید احتیاط کرد.
قبل از مصرف انار ، آب آن یا عصاره های آن در صورت عدم مصرف داروهای منع مصرف ، باید از پزشک مشورت شود و برای اطمینان از ایمنی مصرف آنها با انار یا فرآورده های آن باید تمام داروهای مصرف شده توسط پزشک ذکر شود.
تداخلات دارویی انار
با داروهایی که کبد توسط Cytochrome P450 2D6 (بسترهای CYP2D6) در حال تغییر است ، مانند آمیتریپتیلین ، کدئین ، دسیپرامین ، فلکاینید ، فلوکسستین ، اندانسترون و ترامادول در تعامل است.
و برخی دیگر ، به دلیل اثر ضد فشار خون با داروهای فشار خون ، که می تواند افت قابل توجهی در فشار خون ایجاد کند و همچنین با دارو (روسوواستاتین) باعث کاهش توانایی کبد در خلاص شدن از شر آن می شود ، در تعامل با داروهای فشار خون است و باعث افزایش خطر عوارض جانبی آن می شود.