پنیر چدار چیست؟

پنیر چدار بعد از پنیر موزارلا، دومین پنیر محبوب در سر تا سر جهان است. این پنیر یک پنیر سفت با عطر و طعمی نسبتا تند است که برای اولین بار از شیر تازه گاو، و در دهکده «چدار» واقع در کشور انگلستان تولید شد. در حال حاضر این پنیر خوش عطر و طعم به شکلی گسترده در همه نقاط دنیا، و از شیر حیوانات دیگری مثل بز و گوسفند و حتی بدون لبنیات نیز تولید می‌شود. پنیر چداری که از شیر تازه گاو تهیه شده باشد، یک منبع غنی از ویتامین K به شمار می‌آید. این ویتامین نقش مهمی در سلامت قلب و استخوان‌های بدن ما ایفا می‌کند. در مقاله امروز قصد داریم شما را با طرز تهیه پنیر چدار و موارد مصرف آن در غذاهای مختلف آشنا کنیم. با فودوتو همراه باشید!

پنیر چدار چیست؟

دستورالعمل تولید پنیرهای چدار مدرن، با دستورالعمل‌های سنتی که برای اولین بار در کشور انگلستان طراحی شدند تفاوت زیادی دارد. از آنجایی که این فرآیند به راحتی با فرآیند تولید در مقیاس صنعتی سازگار شده است، این پنیر در حال حاضر یکی از ارزان قیمت‌ترین پنیرها در سر تا سر دنیا به شمار می‌آید. شما می‌توانید این پنیر خوش عطر و طعم را به شکل رنده شده، تکه‌ای، و دیپ، از فروشگاه‌های مواد غذایی تهیه کرده، و با استفاده از آن غذاهای متفاوت و جذابی تهیه کنید.

این نوع پنیر معمولا یک سطح سخت و خشک شبیه به پنیر پارمزان دارد، اما بسیاری از تولید کنندگان با پوشاندن سطح پنیر با استفاده از موم، یا برش دادن آن قبل از بسته بندی، از فرم گرفتن و خشک شدن پنیر جلوگیری می‌کنند.

پنیر چدار سفید با پنیر چدار زرد یا نارنجی چه تفاوتی دارد؟

رنگ شیر بسته به مواد غذایی‌ای که گاوها مصرف می‌کنند، نژاد گاوهایی که شیر از آن‌ها دوشیده می‌شود، و حتی نسبت خامه باقیمانده در آن، می‌تواند از سفید تا زرد تیره متفاوت باشد. تولیدکنندگان پنیر از قرن هفدهم شروع به افزودن رنگ‌های گیاهی به شیر کردند تا بتوانند قوام رنگ پنیر خود را بهتر کنترل کنند.

در حال حاضر اکثر تولیدکنندگان این نوع پنیر در نیو انگلند رنگ سفید طبیعی را ترجیح می‌دهند، در حالی که تولیدکنندگان این پنیر در غرب میانه و جاهای دیگر، تمایل دارند از آناتو (عصاره گیاهی درخت آشیوت) استفاده کنند تا پنیرشان رنگ نارنجی خاصی داشته باشد. البته آناتو طعم، بافت یا رایحه پنیر را تغییر نمی‌دهد، به همین دلیل یک پنیر چدار طبیعی و سفید رنگ می‌تواند از هر نظر با یک پنیر چدار نارنجی رنگ یکسان باشد. بسیاری از افراد پنیر چدار نارنجی رنگ را همراه با همبرگر، ساندویچ پنیر کبابی و البته ماکارونی و پنیر سرو می‌کنند.

پنیر چدار چگونه تهیه می‌شود؟

پنیر-چدار

فرآیند تولید پنیر چدار آنقدر مشهور است، که تمام تولید گنندگان پنیر برای آن اصطلاح cheddaring را به کار می‌برند. این فرآیند با عملیات پایه اضافه کردن میکروب کشت شده در آزمایشگاه و پنیر مایه به شیر آغاز می‌شود، تا شیر اسیدیته و دلمه بشود. زمانی که دلمه‌هایی داخل شیر ایجاد شدند، برش داده شده و روی هم فشار داده می‌شوند تا ورقه‌های پنیر چدار فرم بگیرند.

سپس این ورقه‌ها چندین بار روی هم قرار داده شده و زیر و رو می‌شوند، تا دلمه‌ها بیشتر فشرده‌تر شده، و تمام آب پنیر باقی مانده تخلیه بشود. این مرحله آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا دیگر هیچ آب و رطوبتی داخل بافت پنیر باقی نماند و به این ترتیب، یک پنیر کاملا متراکم و ترد تولید می‌شود.

جایگزین پنیر چدار

اگر قصد دارید که یک جایگزین برای پنیر چدار با عطر و طعم تند و تیز پیدا کنید، بهتر است به سراغ پنیر گودا بروید.

انواع پنیر چدار

عطر و طعم این پنیر به میزان کهنگی آن بستگی دارد. به طور کلی هرچه پنیر چدار کهنه‌تر باشد، عطر و طعم تندتری خواهد داشت. به عنوان مثال، آنهایی که عطر و طعم چندان تندی ندارند، معمولا 2 الی 3 ماه از تاریخ تولیدشان گذشته است. اما آنهایی که عطر و طعم بسیار تندی دارند، معمولا بین 1 تا 5 سال سن دارند. سن پنیر چدار با عطر و طعم متوسط رو به زیاد چیزی مابین دو مدل قبلی است. پنیرهای چدار بسیار کهنه نیز بافتی ترد و متبلور دارند.

موارد استفاده پنیر چدار

موارد استفاده پنیر چدار

 

شما می‌توانید این نوع پنیر را در غذاهای متفاوتی از جمله چیز برگر، ساندویچ پنیر کبابی، ماکارونی و پنیر، انواع پاستا، انواع غذاهایی که در آن‌ها سیب زمینی وجود دارد و غذاهای تند استفاده کنید.

اگر این پنیر را به شکل رنده شده از فروشگاه‌های مواد غذایی تهیه کنید، در هنگام آشپزی کردن وقت‌تان برای رنده کردن پنیر هدر نمی‌رود. اما از طرفی دیگر، تولید کنندگان پنیر چدار رنده شده و بسته بندی شده، برای جلوگیری از چسبیدن تکه‌های پنیر به هم، از مقداری نشاسته ذرت داخل آن‌ها استفاده می‌کنند. به همین دلیل اگر خودتان یک تکه پنیر چدار تهیه کرده و آن را در خانه رنده کنید، عطر و طعم بهتری خواهد داشت و راحت‌تر هم ذوب خواهد شد.

نحوه نگهداری پنیر چدار

اگر چدار را به شکل باز و تکه‌ای تهیه کرده‌اید، بهتر است که آن را بین یک لایه کاغذ روغنی یا پارچه بپیچید، سپس آن را با یک لایه سلفون بپوشانید و داخل یخچال قرار بدهید. به این ترتیب می‌توانید برای مدت 1 ماه یا حتی بیشتر، از پنیر خود استفاده کنید.

اگر پنیر را به شکل رنده شده یا ورقه‌ای بسته بندی شده تهیه کرده‌اید، باید حداکثر تا یک هفته بعد از باز کرده بسته بندی، آن را استفاده کنید. اگر متوجه شدید روی پنیر کپک زده است، حتما کل بسته بندی آن را دور بریزید.

اگر قصد دارید که این نوع پنیر را داخل فریزر قرار بدهید، بهتر است بسته بندی آن را باز نکنید یا یک لایه سلفون را خیلی محکم دور آن ببندید و در بهترین حالت، ظرف مدت 6 الی 8 ماه پنیر را مصرف کنید.

بهتر است قبل از اینکه پنیر چدار یخ زده را داخل غذا بریزید، آن را گرم کنید؛ چون بافت این پنیر داخل فریزر دچار تغییراتی خواهد شد. برای اینکه کارتان راحت‌تر بشود، می‌توانید کل پنیر را رنده کرده، و در اندازه‌های مورد نیاز خود بسته بندی کنید و داخل فریزر قرار بدهید. به این ترتیب، هر بار که به آن نیاز داشته باشید، به راحتی یک بسته را از داخل فریزر بیرون آورده و گرم می‌کنید.

علاوه بر این، به یاد داشته باشید که در هنگام سرو کردن پنیر چدار در سینی پنیر، بهتر است از مدتی قبل آن را در دمای اتاق قرار بدهید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *