درمان سرماخوردگی در نوزادان و راه های پیشگیری از آن
دسته بندی ها: سلامت کودکان
بروزرسانی: ۰۷ بهمن ۹۸
زمان مطالعه: 13 دقیقه
هیچ نظر
فهرست مطالب
نوزادی که دارای سرماخوردگی یا سرماخوردگی است می تواند برای اولین بار برای والدین ترسناک باشد، اما این بیماری ها برای کمک به بدن کودک در یادگیری مبارزه با ویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند بسیار مهم است، با ما بدانید که چگونه میتوانیم سرماخوردگی در نوزادان را در خانه درمان کنیم باماهمراه باشید تا در این مطلب با درمان سرماخوردگی نوزادان بیشتر آشنا شوید.
علائم سرماخوردگی در نوزادان
آبریزش بینی یا یک بینی پر از آلودگی ممکن است اولین مدرکی باشد که نشان می دهد کودک شما دچار سرماخوردگی شده است و ممکن است ترشحات بینی باریک و شفاف شروع شود، اما آنها چندین روز ضخیم ، سبز یا زرد به نظر می رسند ، این طبیعی است و به این معنی نیست که سرماخوردگی فرزند شما بدتر می شود.
علائم دیگر عبارتند از:
- تخمیر
- تب
- سرفه ، به خصوص در شب.
- عطسه
- کاهش اشتها.
- مشکل در تغذیه یا مصرف بطری به دلیل احتقان بینی.
- خوابیدن مشکل دارد
- سرماخوردگی در نوزادان برخی از علائم مشابه بیماریهای دیگر مانند آنفولانزا ، دیفتری یا ذات الریه را نشان می دهد ، این امر باعث می شود تشخیص خانگی در والدین پر استرس تر باشد.
آنفولانزا
اگر نوزاد مبتلا به آنفولانزا باشد، علاوه بر علائم سرماخوردگی، ممکن است دچار لرز ، استفراغ و اسهال شود ، همچنین ممکن است علائمی داشته باشد که شما نمی توانید آنها را ببینید ، و از این رو نمی توانید بگویید ، از جمله سردرد، درد عضلانی یا بدن یا گلو درد.
پنومونی
اگر سرماخوردگی در نوزادان به طور کامل درمان نشود، سرماخوردگی می تواند به سرعت به ذات الریه منجر شود و علائم آن شامل موارد زیر است:
-
- لرزش یا لرزیدن.
- لرز
- درماتیت.
- عرق کردن
- درجه حرارت بالا
- درد شکم یا آلرژی.
- تشدید سرفه.
- تنفس سریع یا مشکل در تنفس.
- ممکن است متوجه شوید که لب یا ناخن های فرزند شما به رنگ آبی روشن می شود ، این بدان معنی است که کودک شما به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی کند و باید فوراً به بیمارستان منتقل شود.
دیفتری
اگر سرماخوردگی فرزند شما به دیفتری مبتلا شود ، ممکن است در تنفس ، کوفتگی و سرفه شدید دچار مشکل شود ، همچنین ممکن است صداهای خس خس سوزناک ایجاد کند.
درمان سرماخوردگی در نوزادان
بیش از 200 نوع ویروس وجود دارد که می تواند باعث سرماخوردگی شود. خوشبختانه بیشتر سرماخوردگی هایی که فرزند شما دریافت می کند به افزایش ایمنی بدن کمک می کند ، اما اولین سرماخوردگی ها می تواند برای والدین وحشتناک باشد.
کودک می تواند در هر سنی یا هر سال از سال دچار سرماخوردگی شود، اکثر آنها حداقل هفت سرماخوردگی را قبل از تولد اول خود بدست می آورند ؛ اگر فرزند کوچک شما فرزندان بزرگتر در اطراف خود داشته باشد ، احتمال ابتلا به سرماخوردگی افزایش می یابد.
اما نگران نباشید ، سرماخوردگی در نوزادان متداول است و خطرناک نیست ، اما آنها می توانند به سرعت در شرایطی مانند ذات الریه یا دیفتری تشدید شوند.هر بیماری که در نوزادان زیر دو یا سه ماهگی مبتلا شود ، دلیلی است برای تماس با پزشک متخصص اطفال ، خصوصاً اگر تب داشته باشد.
بدن کودک یاد می گیرد که با تقویت سیستم ایمنی بدن از خود محافظت کند و بهترین کمکی که بزرگسالان می کنند فراهم کردن امداد و مراقبت در این دوره است.
داروهای سرماخوردگی بدون نسخه برای کودکان توصیه نمی شود، زیرا این کار مفید نخواهد بود و می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد.
پزشکان در طول سرماخوردگی توصیه برخی از داروهای خانگی مختلف به کودکان کمک های اولیه، و نشان می دهد گاهی اوقات قطره بینی شور برای کمک به گرفتگی بینی .
در برخی موارد ،آنها همچنین ممکن است درباره احتمال استفاده از داروهایی که تب را کاهش می دهند بحث کنند ؛ ممکن است تا دو هفته طول بکشد تا سرماخوردگی به طور کامل درمان شود.
درمان سرماخوردگی در نوزادان در خانه
داروهای خانگی زیر می توانند علائم را تسکین دهند:
مرطوب کننده: نوزادان هنگام مبارزه با سرماخوردگی باید به خوبی تغذیه و آبرسانی شوند زیرا مخاط و تب می توانند مایعات و الکترولیت های حیاتی بدن شما را از بین ببرند.
تمیز کردن معابر بینی: تمیز کردن بینی کودک با یک سرنگ لاستیکی (یا هر وسیله کشش مایعات) ممکن است به کودک کمک کند تا راحت تر نفس بکشد.
رطوبت: استفاده از مرطوب کننده ملایم برای مرطوب کردن ناحیه اطراف تخت خواب ممکن است به او کمک کند تا بهتر نفس بکشد و احساس احتقان را کاهش دهد.
بخار: ایستادن در حمام بخار با آب گرم 10 تا 15 دقیقه که ممکن است مخاط را کاهش دهد.
استراحت: شاید بهتر باشد از مکانهای عمومی اجتناب کرد و به کودک اجازه داد تا در دوران نقاهت اوقات بیشتری را برای استراحت داشته باشد. هرگونه تشدید علائم باید با پزشک مطرح شود و روش هایی برای درمان سرماخوردگی در نوزادان در خانه باید با احتیاط استفاده شود.
چگونه می توان از سرمازدگی فرزند شما جلوگیری کرد؟
قرار گرفتن کودک در معرض کودکان بزرگتر یا قرار گرفتن در معرض افرادی که سیگار می کشند احتمال سرماخوردگی را افزایش می دهد.
ویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند می توانند از طریق هوا یا با تماس با شخصی که دارای ویروس است، پخش شوند؛ فردی که ویروس را حمل می کند ممکن است هیچ علامتی از خود نشان ندهد، کودکی که با چنین شخصی تماس داشته باشد به راحتی می تواند خودش را بدست آورد.
بهتر است با برداشتن قدم هایی در زمینه کاهش قرار گرفتن در معرض ویروس، به کودک در جلوگیری از سرماخوردگی کمک کنید ، از جمله:
- شستن دست به طور مرتب توسط هر کسی که در تماس با کودک است.
- از افرادی که مریض هستند یا در اطراف یک فرد بیمار قرار دارند خودداری کنید.
- کاهش مواجهه با جمعیت.
- از استعمال دخانیات خودداری کنید.
- اسباب بازی ها و سطوح را مرتبا تمیز کنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟
تب یکی از اصلی ترین دفاع های کودک در برابر عفونت هایی مانند سرماخوردگی و سرماخوردگی است.
در کودکان بسیار خردسال زیر 3 ماه ، تب بالاتر از 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) نیاز به تماس پزشک دارد ، و در زیر 6 ماه تب 101 درجه فارنهایت (38.3 درجه سانتیگراد) نشانه نیاز آنها به توجه پزشک است.
کودکان بسیار کوچک ممکن است حتی در مواجهه با عفونت جدی ، دچار تب نشوند، اگر کودک بیمار شود، حتی بدون تب، فوراً باید مراقبت های پزشکی را جستجو کرد.
در همه موارد، پزشک باید کودک خردسالی را ببیند که بیش از چند روز از تب برداشته باشد ، یا آنهایی که یک یا دو روز از بین می روند و بعد باز می گردند ، چه برای درمان سرماخوردگی در نوزادان باشد و چه از علت و معالجه تب اطلاع داشته باشد.
همچنین در صورت بروز علائم غیرمعمول دیگر در کودک ، مراجعه به پزشک بسیار مهم است.
در برخی موارد ، ممکن است یکی از والدین احساس کند که کودک در صورت شک و تردید در مورد علائم نشان داده شده توسط کودک ، عادی به نظر نمی رسد ، فوراً باید به پزشک مراجعه شود.
همه نوزادان با برخی از مصونیت در برابر این بیماری به دنیا می آیند ، اما سیستم ایمنی کاملاً جدید برای تثبیت و توسعه کامل زمان لازم دارد و این باعث می شود کودکان در برابر عفونت های ویروسی آسیب پذیر باشند و این باعث ایجاد سرماخوردگی می شود ، پس چگونه می توان سرماخوردگی را در نوزادان درمان و کاهش داد؟ جواب را از طریق مقاله زیر با ما بیاموزید.
درمان سرماخوردگی در نوزادان در خانه
درمان خانگی سرماخوردگی در کودکان ، تلاش شما برای راحت تر شدن احساس راحتی او از بین رفتن سرماخوردگی است.
در هنگام سرماخوردگی در نوزادان چه باید کرد
- سر فرزندتان را بلند کنید تا به او در تنفس کمک کند.شما می توانید این کار را با یک بالش محکم که به راحتی در زیر ورق قرار داده شده انجام دهید ، از هیچ چیز نرم و نرم استفاده نکنید.
- مایعات زیادی از جمله شیر مادر و فرمول را به کودک خود بدهید (اگر کودک شما شیر مادر را مصرف نکرده است) و آب.
- مکش مخاط بینی را با قطره های شور و یک دستگاه مکش کنید.
- هوا را با رطوبت ساز مرطوب کنید ، از پزشک خود سؤال کنید که آیا او بخار گرم یا سرد بخار را توصیه می کند.
نکات درمانی سرماخوردگی در نوزادان که باید بدانید
- آنتی بیوتیک ها ویروس ها را از بین نمیبرد و سرماخوردگی را درمان نمی کنند.
- کاهش تب بدون نسخه ، از جمله تیلنول ، برای کودکان زیر 3 ماه توصیه نمی شود مگر اینکه توسط پزشک شما تجویز شود.
- قبل از دادن هر نوع داروی بدون نسخه به کودک زیر یک سال با یک متخصص اطفال مشورت کنید این داروها همچنین ممکن است برای کودکی که استفراغ می کند توصیه نمی شود .
- آسپرین هرگز نباید به کودک یا کودک داده شود.
- سرفه و داروی سرماخوردگی برای کودکان زیر دو سال توصیه نمی شود.
- رنگ های بدن می توانند باعث سرماخوردگی و سرفه شوند ، حتی آنهایی که برای کودکان طراحی شده است ، برای تحریک معابر هوا ، از این نوع ها استفاده نکنید (که به پوست یا در دستگاه جمع کننده استفاده می شود).
- اجازه ندهید که کودک شما بر روی معده خود بخوابد ، حتی اگر او دچار احتقان باشد.
- درمان سرماخوردگی در نوزادان از نظر پزشکی
- اگر فرزند شما کمتر از دو یا سه ماه باشد ، پزشک باید در صورت سرماخوردگی وی را ببیند ، این به شما در محافظت از قرار گرفتن در معرض شرایط جدی تر کمک می کند و پزشک باعث می شود احساس امنیت کنید.
تب یکی از روش هایی است که بدن کودک شما برای مقابله با سرماخوردگی کار می کند.با این حال تب به میزان 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر در کودک کمتر از دو یا سه ماه نیاز به پزشک دارد.
همچنین اگر فرزند بزرگتر شما بین 3 تا 6 ماهگی تب دارد 101 درجه فارنهایت (39 درجه سانتیگراد) یا بالاتر نیز باید با پزشک خود تماس بگیرید.
صرف نظر از سن آنها ، تب که بیش از 5 روز طول می کشد ، نیاز به تماس با پزشک دارد و احتمالاً به پزشک مراجعه خواهید کرد.
همه علائم فرزندتان را رصد کنید اگر فرزند شما هر یک از علائم زیر را دارد باید به پزشک مراجعه کنید:
- بثورات پوستی
- استفراغ
- اسهال
- سرفه مداوم یا شدید.
- جیغ غیرمعمول غیرمعمول است.
- تنفس مشکل دارد.
- مخاط سبز ضخیم یا مخاط خونین از بینی یا دهان.
- بیش از 5 تا 7 روز تب داشته باشید.
- اگر فرزند شما گوش خود را مالیده است ، یا وقتی علامت دیگری را مشاهده کرده اید که نشان دهنده ناراحتی جسمی یا درد در هر جای بدن است.
- علائم کمبود آب بدن ، مانند کودک شما که روزانه تعداد عادی پوشک را مصرف نمی کند.
- از شیردهی یا گرفتن بطری خودداری کنید.
- ناخن ها یا لب ها به رنگ آبی روشن می شوند.
شما فرزندتان را بیش از هر کس می شناسید ، اگر به نظر عادی نرسد ، با پزشک متخصص اطفال خود تماس بگیرید تا بتوانید خطر سرماخوردگی را از بین ببرید.
آیا روش های دیگری برای درمان سرماخوردگی در نوزادان وجود دارد؟
هیچ درمان دیگری برای سرماخوردگی کودک وجود ندارد ، به جز گذر زمان ، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که مطمئن شوید که شما یا یک فرد بزرگسال دیگر در نزدیکی کودک می ماند تا او را تسکین دهد ، این به کودک شما کمک می کند تا آرامش خود را بگیرد و استراحت مورد نیاز خود را بدست آورد.
عوارض سرماخوردگی در نوزاد:
عفونت گوشی حاد:
(ورم گوش میانی)که یکی از معمول ترین عوارض سرماخوردگی میباشد. پیش از این هم در بخش سلامت نمناک گفتیم که عفونت های گوشی زمانی رخ میدهند که باکتری ها یا ویروس ها وارد فضای پشت پرده گوش میشود.
خس خس کردن:
سرماخوردگی میتواند صدای خس خس به همراه داشته باشد حتی اگر کودک شما آسم نداشته باشد اگر کودک آسم داشته باشد، سرما خوردگی آن را بدتر و علائم را تشدید می کند.
سینوزیت:
سرماخوردگی ای که درمان نشود، ممکن است منجر به عفونت ثانویه در سینوسها شود (سینوزیت).
عفونت های ثانویه دیگر:
این عفونت ها شامل ذات الریه،برونشیولیت و خروسک میشوند.این نوع از عفونت ها باید توسط پزشک ارزیابی شوند.
جلوگیری از سرماخوردگی فرزندتان
میانگین سرماخوردگی ممکن است 9 یا 10 روز طول بکشد این دوره شامل مدت زمانی است که علائم زیادی در آن ظاهر نمی شود و مدت زمانی که کودک به نظر می رسد طبیعی است اما بینی وی ترشحات دارد.
تغذیه با شیر مادر به نوزاد شما می تواند به تقویت ایمنی او کمک کند، حتی اگر مقادیر کمی شیر مادر به کمک شیر فرمولی اضافه شود و این به خصوص در مورد آغوز سرشار از آنتی بادی ها صادق است ، که اولین نوع شیر مادر است که هنگام تولد کودک تولید می کنید.
شما نمی توانید فرزند خود را در یک محیط بسته و محکم نگه دارید ، اما می توانید از قرار گرفتن در معرض برخی از میکروب ها جلوگیری کنید:
- مرتباً دستان خود را بشویید و از بازدید کنندگان خود بخواهید که همین کار را انجام دهند.
- از تماس با افراد آلوده خودداری کنید و سطحی را که افرادی که سرفه می کنند یا عطسه می کنند لمس کنید.
- از افرادی که فرزند شما را صدا کرده اند بخواهید به جای دست خود ، سرفه یا عطسه کنند.
- در صورت امکان تماس فرزندتان را با فرزندان بزرگتر محدود کنید.
سرماخوردگی ناشی از ویروس ها در نوزادان متداول است ، حتی نوزادانی که شیر مادر می گیرند به سرماخوردگی مبتلا می شوند ، اگرچه مصونیت آنها از کودکانی که شیر مادر نمی گیرند بیشتر است.