علائم و عوارض کمبود کلسیم سلامتی بدن+ بهترین منابع غذایی کلسیم

بهترین منابع کلسیم چیست؟
چکیده این مطلب :

دسته بندی ها: مواد معدنی

بروزرسانی: ۲۶ دی ۹۸

زمان مطالعه: 10 دقیقه

هیچ نظر

کلسیم چیست؟ آیا بهترین منابع کلسیم را میدانید؟راه های درمان کمبود کلسیم در بدن و علائم کمبود کلسیم رو میدونید؟ باما همراه باشید تا بیشتر بدونید

فهرست مطالب

کلسیم یکی از معدنی ترین مواد معدنی موجود در بدن انسان است و تقریباً 2٪ از کل وزن بدن را تشکیل می دهد و بیشتر آن در اسکلت یافت می شود ،
در حالی که بقیه در دندانها ، پلاسمای خون و بافتهای نرم بد و مایعات خارج از سلولها یافت می شود.

بدن از کلسیم برای ساختن استخوان ها و دندان ها استفاده می کند، و بسیاری از مهمترین و کارکردهای لازم مانند ارسال و دریافت سیگنال های عصبی ، کمک به ترشح هورمون ها و آنزیم ها ، حفظ ضربان قلب طبیعی ، حفظ لخته خون ، انقباض عضلات و دیاستول و سایر موارد است.

همچنین ، به مقدار کافی بخش بخورید از کلسیم محافظت در برابر پوکی استخوان، به ویژه در میان زنان و کودکان است بسیار مهم به دست آوردن یک نیاز کامل روزانه کلسیم برای پیشگیری از بیماری نرمی استخوان و رشد از استخوان های خود را به طور طبیعی و تراکم است.

شایان ذکر است که کلسیم از داروهای دیگری نیز استفاده می کند ، زیرا پزشک کلسیم را با هدف درمان سایر شرایط از جمله: منیزیم زیاد ، فسفر و پتاسیم موجود در خون دفع می کند و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کلسیم علاوه بر آن کلسیم به جلوگیری از فشار خون بالا نیز کمک می کند.

بدن شما چه مقدار کلسیم روزانه نیاز دارد؟

نیاز روزانه بدن به کلسیممقدار
سن 1 تا 3 سالروزانه 700 میلی گرم
سن 4-8 سال1000 میلی گرم در روز
سن 9-18 سالروزانه 1300 میلی گرم
سن 19-50 سالروزانه 1000 میلی گرم
نیاز روزانه بدن به کلسیم مقدار
در مورد شیردهی یا بارداری1000 میلی گرم در روز
سن 51-70 سال (مردان)1000 میلی گرم در روز
سن 51-70 سال (زن)روزانه 1200 میلی گرم
سن 70 سال و بالاترروزانه 1200 میلی گرم

خواص کلسیم برای سلامتی بدن

بهترین منابع کلسیم چیست؟
بهترین منابع کلسیم چیست؟

کلسیم نقش زیادی در بدن دارد و این موارد عبارتند از:

سلامت استخوان

حدود 99٪ کلسیم در بدن انسان در استخوان ها و دندان ها وجود دارد و برای رشد و نگهداری استخوان ها نیز ضروری است. کلسیم به تقویت استخوان های افراد ادامه می دهد تا اینکه به سن 20-25 سالگی که تراکم استخوان بالاتر است برسند ، بعد از آن سن چگالی استخوان کاهش می یابد ، اما کلسیم همچنان به کمک می کند حفظ استخوان ها و کند شدن تراکم استخوان ها بخشی طبیعی از روند پیری است.

افرادی که قبل از سن 20-25 سالگی مقدار کافی کلسیم مصرف نمی کنند ، خطر ابتلا به پوکی استخوان یا پوکی استخوان بعداً در زندگی وجود دارد ، زیرا کلسیم به عنوان ذخیره از استخوان خارج می شود.

انقباض عضلات

کلسیم باعث انقباض عضلات از جمله عضله قلب می شود.هنگامی که عصب عضله قلب را تحریک می کند ، کلسیم آزاد می شود پروتئین های عضلات در روند انقباض کمک می کنند ،بنابراین عضلات دوباره یک بار آرام می شوند و کلسیم از عضله خارج می شود.

لخته شدن خون طبیعی

کلسیم در لخته شدن خون طبیعی نقش عمده ای دارد ، روند انعقاد با تعدادی مرحله پیچیده است و کلسیم در تعدادی از این مراحل نقش دارد.

سایر تأثیرات کلسیم:

کلسیم برای بسیاری از آنزیم ها کاتالیزور است ، به این معنی که بدون کلسیم ، این آنزیم های مهم نمی توانند به طور مؤثر عمل کنند. کلسیم بر عضلات صاف اطراف رگهای خونی تأثیر می گذارد و باعث آرامش آنها می شود.

توجه به این نکته مهم است که کلسیم بدون ویتامین D به راحتی جذب نمی شود.

مهمترین منابع کلسیم:

بهترین منابع کلسیم چیست؟
بهترین منابع کلسیم چیست؟

غذاهای زیادی وجود دارند که سرشار از کلسیم هستند و برجسته ترین این مواد غذایی عبارتند از:

بذر: بسیاری از دانه ها منابع خوبی برای کلسیم هستند. به عنوان مثال ، 1 قاشق غذاخوری (9 گرم) وعده دانه کنجد حاوی 9٪ از مقدار توصیه شده روزانه است.

پنیر: پنیر پارمزان حاوی 33 درصد از کلسیم روزانه است ، در حالی که انواع دیگر 5 تا 2 درصد تأمین می کنند.

شیر: شیر یکی از بهترین منابع کلسیم است و 30٪ از میزان توصیه شده روزانه را در یک فنجان (245 گرم) تأمین می کند همچنین منبع خوبی برای پروتئین و سایر مواد مغذی است.

همچنین بسیاری از نوشیدنی ها از جمله شیر سویا و انواع آب میوه ها با کلسیم تقویت می شوند.

ماهی قزل آلا: ماهی قزل آلا گزینه های درمانی فوق العاده ای هستند ، ماهی قزل آلا به شما 35٪ از میزان توصیه شده روزانه کلسیم را می دهد ، در حالی که 3 اونس (85 گرم) ماهی قوطی کنسرو شده 21٪ را تأمین می کند.

لوبیا و عدس: لوبیا حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است ، یک فنجان (172 گرم) لوبیای پخته شده 24٪ از مقدار توصیه شده روزانه کلسیم را تأمین می کند ، در حالی که سایر گونه ها حدود 4 تا 13٪ برای همان اندازه وعده غذایی فراهم می کنند.

بادام: بادام سرشار از مواد مغذی مانند چربی های سالم ، پروتئین ، منیزیم و … است. یک اونس یا 22 بادام 8 درصد از مقدار توصیه شده روزانه کلسیم را تأمین می کند.

بعضی از سبزیجات دارای برگ: برخی از سبزیجات دارای برگ تیره سرشار از کلسیم هستند. یک فنجان (190 گرم) سبزیجات کلم پخته شده حاوی 25٪ از نیازهای روزانه شما است ، اما برخی از سبزیجات دارای برگ حاوی اسید اگزالات هستند که مانع از جذب کلسیم در بدن می شود.

پوسته های تخم مرغ خرد شده حاوی کلسیم هستند و می توانند به پودر تبدیل شده و به غذا و نوشیدنی اضافه شوند.

(توجه برخی از سبزیجات تیره ممکن است حاوی مقادیر زیادی اسید اگزالیک باشد ، که توانایی بدن در جذب کلسیم را کاهش می دهد.)

کمبود کلسیم

کمبود کلسیم در شرایطی اتفاق می افتد که سطح خون پایین تر از حد معمول باشد و سطح طبیعی کلسیم خون در بزرگسالان معمولاً از (8/8-10.4) میلی گرم در dsl باشد و فرد در هنگام کم شدن سطح زیر 8/8 میلی گرم در dsl در معرض کمبود کلسیم و علائم همراه آن باشد.

شایان ذکر است که کودکان و نوجوانان معمولاً سطح کلسیم بالاتری دارند ، در حالی که زنان بیشتر از مردان در معرض کمبود کلسیم هستند ، به خصوص در یائسگی ، زیرا عدم استروژن در آن سن باعث رشد سریع استخوانهای زنان می شود.

کمبود کلسیم در نوزادان

کلسیم از طریق پمپ های کلسیم از طریق مادر به جنین منتقل می شود و این فرایند منجر به افزایش بیشتر کلسیم خون در جنین در مقایسه با مادر می شود و در هنگام قطع شدن این انتقال کلسیم از طریق جفت ، یعنی در بدو تولد ، بیشتر نوزادان دچار کاهش سطح کلسیم می شوند. در خون 24 ساعت پس از تولد ، برای بازگشت به حد طبیعی خود هنگام رسیدن به سن دو هفته رخ میدهد

علل کمبود کلسیم دربدن

  • عدم خوردن غذاهای حاوی کلسیم به ویژه در دوران کودکی.
  • سوء تغذیه یا سوء جذب
  • مقادیر کم ویتامین D در بدن وجود دارد ، زیرا ویتامین D باعث افزایش جذب کلسیم می شود.
  • برخی داروهای خاص می توانند با کلسیم تداخل کرده و باعث جذب کمتر آن شوند ، مانند فنیتوئین ، فنوباربیتال ، ریفامپین ، کورتیکواستروئیدها و داروهای مورد استفاده برای درمان شرایط کلسیم بالا.
  • عدم تحمل مواد غذایی یا حساسیت به غذاهای سرشار از کلسیم ، مانند عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر ، زیرا افراد مبتلا به حساسیت به شیر یا عدم تحمل لاکتوز نمی توانند شیر غنی از کلسیم و تمام فرآورده های آن را بخورند ، این باعث می شود آنها در معرض کمبود قرار بگیرند.
  • تغییرات هورمونی ، به ویژه در زنان یائسه .
  • کم کاری تیروئید ، زیرا افراد مبتلا به آن فاقد هورمون های پاراتیروئید هستند ، که سطح کلسیم خون را تنظیم می کنند.
  • دلایل ژنتیکی

علائم کمبود کلسیم در بدن

علائم-کمبود-کلسیم
علائم-کمبود-کلسیم

معمولاً علائم کمبود کلسیم بلافاصله ظاهر نمی شود ، اما ممکن است به مرور زمان علائم جدی ایجاد کند عدم مصرف مقادیر کافی کلسیم باعث می شود بدن مقادیر خود را در خون از استخوان ها متعادل کند و باعث می شود با گذشت زمان کم شدن کلسیم از استخوان ها و شکنندگی آنها به وجود آید.

پوکی استخوان: کمبود کلسیم به ویژه در زنان و کودکان منجر به بروز مشکلات جدی سلامتی از جمله قرار گرفتن در معرض درد استخوان ، اسپاسم ، پوکی استخوان و سهولت در شکستگی می شود.

  • مشکلات دندانپزشکی مانند قرار گرفتن در معرض نکروز.
  • علائم عصبی مانند سردرگمی یا سردرگمی ، توهم ، افت حافظه ، بی حسی و سوزن سوزن شدن در اندام ها.
  • سوزن زدن روی صورت.
  • اسپاسم عضلانی.
  • ناخن های شکننده و ضعیف و رشد آهسته مو.
  • افسردگی
  • سرگیجه و سبکی در سر.
  • کند شدن ضربان قلب.

مکمل های کلسیم

مکمل های کلسیم
مکمل های کلسیم

به افرادی که کمبود کلسیم دارند معمولاً توصیه می شود مکمل های کلسیم مصرف کنند ، باید مکمل های غذایی مصرف شود تا بهترین جذب و به حداقل رساندن عوارض جانبی ناخواسته شود ، هر دوز کلسیم نباید بیش از 600 میلی گرم باشد ، در صورتی که بیشتر از یک مقدار مصرف شود. مازاد هم جذب نمی شود.

طبق آمار انستیتوی ملی بهداشت ، تقریبا 43٪ از کل بزرگسالان آمریکایی از جمله 70٪ از زنان بالغ مکمل های غذایی مصرف می کنند ، کاربران مصرف روزانه کلسیم خود را حدود 300 میلی گرم روزانه از طریق مکمل های غذایی افزایش می دهند.

مکمل های کلسیم باید در فواصل منظم در طول روز ، معمولاً دو یا سه بار در روز مصرف شود ویتامین D به بسیاری از مکمل های کلسیم اضافه می شود زیرا باعث سنتز پروتئین در بدن می شود و این باعث می شود جذب کلسیم امکان پذیر باشد.

کلسیم به شکل طبیعی با سایر ترکیبات موجود است. مکمل های کلسیم ممکن است حاوی انواع مختلفی از ترکیبات کلسیم و مقادیر مختلف کلسیم عنصری باشد ، به عنوان مثال:

کربنات کلسیم حاوی 40 درصد کلسیم است ، این نوع رایج ترین است ، و نسبتاً ارزان و راحت است ، هنگام مصرف با غذا بهتر جذب می شود زیرا به جذب اسید معده نیاز دارد.

درمان کمبود کلسیم

کمبود کلسیم را می توان با افزایش مصرف غذاهای غنی از کلسیم از جمله شیر و مشتقات آن ، ساردین ، ​​سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج ، آب میوه ، سویا ، غلات صبحانه یا غلات یا آنچه که به عنوان ذرت غنی شده با کلسیم و نان غنی شده از کلسیم شناخته می شود ، به راحتی قابل درمان است.

پزشک می تواند با تجویز تزریق کلسیم به طور مرتب ، به تنظیم سطح کلسیم متوسل شود ، در صورت عدم تغییر رژیم و مکمل های کلسیم در رژیم غذایی ، کار نمی کند و با احتیاط بودن در معرض منظم قرار گرفتن در معرض آفتاب ، سطح ویتامین D را بالا می برد ، که به نوبه خود افزایش می یابد. از جذب کلسیم.

کلام آخر

کلسیم برای استخوان ها سالم ضروری است .
ویتامین D به جذب کلسیم و نگه داشتن آن در بدن کمک می کند.
شیر و کلم بروکلی غذاهای سرشار از کلسیم هستند.
مکمل های کلسیم می توانند عوارض جانبی مانند نفخ ایجاد کنند.
برخی از سبزیجات تیره حاوی مقادیر زیادی اسید اگزالیک است که می تواند توانایی بدن در جذب کلسیم را کاهش دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا