چگونه فشار خون پایین را بالا ببریم؟

چکیده این مطلب :
دسته بندی ها: سلامت خانواده
بروزرسانی: ۰۸ اردیبهشت ۹۹
زمان مطالعه: 10 دقیقه
هیچ نظر
گاهی اوقات دوش و حمام باعث میشود عروق خونی شما گسترش پیدا کند به همین دلیل فشار خون پایین کاهش بیابد در این مطلب به بالا برد فشار خون میپردازیم.
فشار خون پایین، که اغلب پایینتر از ۹۰ میلیمترجیوه سیستولیک نامیده میشود و پایینتر از ۶۰ میلیمتر جیوه دیاستولیک نامیده میشود، یک بیماری شایع پزشکی با دلایل مختلفی از جمله بارداری، مشکلات قلبی، برخی عفونتهای شدید یا آلرژیها، از دست دادن خون و حتی کم آبی بدن است. افت فشار خون مغزی، که فشار خون پایین ناشی از دارو، بیماری یا کم آبی است، در بزرگسالان بالای ۶۵ سال شایع است و ممکن است تا ۲۰ درصد از بیماران مسن را تحتتأثیر قرار دهد. اگر فشار خون پایین به مدت طولانی و بدون علامت دارید، جای نگرانی ندارید. اما اگر افت ناگهانی فشار خون را تجربه میکنید، باید به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید.
رژیم خود را تغییر دهید
مقدار زیادی آب بنوشید
فشار خون پایین میتواند با کمبود آب بدن همراه باشد، بنابراین ممکن است شما با افزایش مصرف آب، فشار خون خود را بالا ببرید. هدفتان را نوشیدن حداقل هشت تا ده فنجان آب در روزقرار دهید. اگر این به علائم شما کمک نمیکند یا وقت خود را در فضای بیرون یا ورزش میگذرانید، باید آب بیشتری بنوشید.
تعداد وعدههای غذایی بیشتر ولی مقدار غذای کمتری بخورید
خوردن چندین وعدهغذایی کوچک به جای یک یا دو وعده غذایی بزرگ میتواند به تنظیم قند و فشار خون کمک کند. هدفتان را خوردن وعدههای غذایی سالم و کم کربوهیدرات قرار دهید.
• هنگامی که کربوهیدرات مصرف میکنید، از کربوهیدراتهای فرآوری شده مانند ماکارونی و نان سفید خودداری کنید. در عوض به دنبال کربوهیدراتهای پیچیده مانند جو دوسر، ماکارونی غلات، نان سبوسدار و جو باشید.
• فشار خون پایین بعد از غذا که به آن فشار خون بعد از غذا گفته میشود، در بزرگسالان بالای ۶۵ سال شایع است. ممکن است ۱ تا ۲ ساعت بعد از غذا، فشار خون پایین را تجربه کنید.
• هنگامی که کربوهیدرات مصرف میکنید، از کربوهیدراتهای فرآوری شده مانند ماکارونی و نان سفید خودداری کنید. در عوض به دنبال کربوهیدراتهای پیچیده مانند جو دوسر، ماکارونی غلات، نان سبوسدار و جو باشید.
• فشار خون پایین بعد از غذا که به آن فشار خون بعد از غذا گفته میشود، در بزرگسالان بالای ۶۵ سال شایع است. ممکن است ۱ تا ۲ ساعت بعد از غذا، فشار خون پایین را تجربه کنید.
رژیم خود را متعادل کنید
یک روش مهم برای تنظیم فشار خون و بهبود سلامت کلی، خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. یک رژیم متعادل شامل گوشت و ماهی بدون چربی، غلات کامل و میوه و سبزیجات زیاد است.
• از غذاهای بسیار فرآوریشده که قند و چربی زیادی دارند، خودداری کنید. با اینکه اینها معمولاً حاوی مقادیر بیشتری سدیم هستند، اما منبع سالمی از سایر مواد مغذی نیستند.
• از غذاهای بسیار فرآوریشده که قند و چربی زیادی دارند، خودداری کنید. با اینکه اینها معمولاً حاوی مقادیر بیشتری سدیم هستند، اما منبع سالمی از سایر مواد مغذی نیستند.
میزان مصرف ویتامین B12 و اسیدفولیک را افزایش دهید
این ویتامینها به عملکرد فشارخون و گردش خون سالم کمک میکنند. غلات غنیشده حاوی هر دوی این مواد معدنی هستند. برخی دیگر از منابع B12 شامل ماهی و لبنیات مانند پنیر، شیر و ماست است. اسیدفولیک را میتوان در سبزیجات سبز تیره مانند کلم بروکلی و اسفناج یافت.
مصرف الکل را کاهش دهید
الکل باعث کم آبی بدن میشود، حتی اگر در حد اعتدال مصرف شود. اگر دچار فشار خون پایین هستید، باید از نوشیدن الکل به هر میزان خودداری کنید.
کافئین بنوشید
کافئین رگهای خونی را محدود میکند، که میتواند فشار خون را افزایش دهد. افزایش میزان کافئین در میزان متوسط میتواند به افزایش فشارخون کمک کند.
مراقب باشید که کافئین زیادی مصرف نکنید. از آنجا که این یک داروی ادرارآور است، کافئین ممکن است ریزش مایعات را از طریق ادرار افزایش دهد، که میتواند باعث کم آبی بدن شود. این به نوبه خود ممکن است باعث افت فشارخون به دلیل کم آبی شود.
سعی کنید داروهای گیاهی مصرف کنید
کمک به فشار خون با داروهای گیاهی هنوز اثبات نشده است، اما شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه بعضی از گیاهان ممکن است اثرات فشار خون پایین را کاهش دهند. برخی از این موارد شامل بادیان و رزماری است. افزودن این موارد به رژیمغذایی شما ممکن است مزایایی را به همراه داشته باشد، اما قبل از مصرف هرگونه مکمل گیاهی باید با پزشک خود مشورت کنید.
- زنجبیل در واقع ممکن است فشار خون را کاهش دهد، بنابراین اگر از قبل فشار خون پایین دارید از مکملهای زنجبیل استفاده نکنید.
- دارچین همچنین ممکن است فشار خون را کاهش دهد. اگر فشار خون پایین دارید از مکملهای دارچین استفاده نکنید.
- فلفل نیز ممکن است فشار خون را کاهش دهد.
ایجاد تغییر در سبک زندگی
تغییر حالت بدن را به آرامی انجام دهید
برای کاهش تأثیر سرگیجه ناشی از فشار خون، حرکات خود را آهسته و آگاهانه انجام دهید. هنگامی که دراز کشیدید و میخواهید بنشینید یا وقتی نشستهاید و میخواهید بایستید، بسیار مراقب باشید.
در هنگام نشستن از دراز کردن پاها خودداری کنید.
درازکردن پاها در حالت نشسته میتواند گردش خون را محدود کند. به منظور حفظ گردش خون سالم بر روی بدن، سعی بنشینید و پاهایتان در حالت ۹۰ درجه باشد.
به طور منظم تمرین کنید
ورزش منظم به طور کلی برای سلامتی مفید است، همچنین به تشویق و تنظیم جریان خون سالم کمک میکند. یک حرکت ساده مثل پیادهروی سریع ۲۰ دقیقهای در روز، میتواند به بهزیستی ذهنی و جسمی شما کمک کند.
اگر فشار خون شما هنوز تنظیم نشده است، از تمرینات سنگین خودداری کنید. این میتواند منجر به فشار یا آسیب شود.
جورابهای فشار بپوشید
جورابهای فشار اغلب برای کاهش تورم و جمع شدن خون در بدن و بهبود گردش خون پوشیده میشوند. پوشیدن این جورابها در طول فعالیتهای روزانه کمک میکند تا با نگه داشتن منظم گردش خون در رگها، فشار خون را تنظیم کند.
از دوش گرفتنهای طولانی و گرم خودداری کنید
آب داغ ناشی از دوش و حمام باعث میشود عروق خونی شما گسترش پیدا کند و این میتواند منجر به افت بیشتر فشار خون شود. این میتواند باعث سرگیجه و غش شود. شما میتوانید با استفاده از دوشهای ولرم (به جای گرم) و عدم استفاده از سونای داغ یا وان آب گرم، این مشکل را اصلاح کنید. همچنین میتوانید در صورت بروز سرگیجه یک دستگیره یا صندلی در حمام خود نصب کنید.
دریافت معالجه پزشکی
اگر شما یک تغییر ناگهانی در فشار خون را تجربه میکنید، نیاز به مراقب پزشکی دارید
اگر فشار خون طبیعی و یا فشار خون بالا داشتید و بعد از آن ناگهانی فشار خون پایین را مشاهده کردید، باید سریعاً به دنبال مراقبت پزشکی باشید. آغاز کاهش فشار خون کم میتواند یک علامت اصلی و هشداردهنده برای یک بیماری خطرناک، به ویژه برای مبتلایان به دیابت باشد.
حتی اگر افت ناگهانی فشار خون تنها علامت شماست، با پزشک خود تماس بگیرید.
درخواست تغییر در نوع یا دوز داروهای خود کنید
برخی داروها فشار خون را به عنوان یک اثر جانبی کاهش میدهند. با پزشک خود مشورت کنید که آیا هر یک از داروهای فعلی شما میتواند فشار خون شما را کاهش دهد یا خیر. اگر چنین است از پزشک بخواهید که نوع یا دوز دارویتان را تغییر دهد.
از نظر شرایط پزشکی تحت آزمایش قرار بگیرید
فشار خون پایین میتواند نشانه وضعیت پزشکی دیگری مانند دیابت، بیماری قلبی، کمبود کورتیزون یا مشکل تیروئید باشد. اگر بعد از تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی همچنان مشکل فشار خون پایین برطرف نشود، ممکن است پزشک برای سایر شرایط پزشکی شما را ارزیابی کند.
پزشک شما احتمالاً آزمایشات آزمایشگاهی را بر اساس تاریخچه پزشکی خاص شما توصیه خواهد کرد. اینها ممکن است شامل شمارش کامل خون (CBC)، پانل متابولیک جامع (CMP)، تست هورمون تحریک تیروئید (TSH) و الکتروکاردیوگرام (EKG) باشد.
علائم هشدار دهنده را تشخیص دهید
اگر فشار خون پایین شما با علائم دیگری همراه است، یا اگر فشار خون طبیعی یا حتی فشار خون بالا داشتید و اکنون ناگهان افت فشار خون دارید، باید به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. اگر هر یک از علائم زیر را با فشار خون پایین تجربه کردید، با پزشک خود تماس بگیرید:
- سرگیجه
- غش
- عدم تمرکز
- تاری دید
- حالت تهوع
- تنفس سریع و کم عمق
- خستگی
- افسردگی
- تشنگی شدید