بهترین مدل های مودم جیبی همراه 3G 4G 4.5G
دسته بندی ها: کالای دیجیتال
بروزرسانی: ۲۶ دی ۰۰
زمان مطالعه: 11 دقیقه
1 نظر
مودم 4G یا مودم سیم کارت خور که به مودم همراه نیز معروف است، همانطور که از نامش پیداست قابل حمل است و با سیم کارت یکی از اپراتورهای تلفن همراه مانند ایرانسل، همراه اول یا رایتل قابل اتصال به اینترنت است.
این اتصال اینترنتی را می توان بین یک یا چند دستگاه به اشتراک گذاشت. بنابراین زمانی که بخواهیم از این مدل اتصال به اینترنت استفاده کنیم، به یک مودم 4g و یک سیم کارت 4g نیاز خواهیم داشت.
لازم به ذکر است که برخی از اپراتورهای تلفن همراه مودم 4G خود را ارائه می دهند که تنها با سیم کارت همان اپراتور امکان ارتباط را دارد. با این وجود دسترسی آسان و کیفیت بالای مودم های 4G باعث استقبال کاربران شده است. به این ترتیب این مودم ها به تدریج جایگزین مودم ADSL و مودم VDSL می شوند.
همانطور که گفتیم مودم های سیم کارتی انواع مختلفی دارند و در ادامه به راهنمای خرید مودم 4G می پردازیم. مودم های همراه 4G دستگاه هایی با اسلات سیم کارت مخصوص هستند. این مودم ها نسل چهارم مودم های همراه هستند و امروزه بسیار رایج هستند.
مزیت مودم همراه 4G
مودم های همراه 4G نیازی به اتصال به پورت USB دستگاه دیگری از جمله لپ تاپ یا رایانه ندارند و برق لازم را از طریق باتری داخلی یا آداپتور)و همچنین از اتصال اینترنت را از طریق Wifi تأمین می کنند.
مودم 4G قابلیت دریافت اینترنت نسل سوم و چهارم خطوط موبایل اپراتورهای مختلف را به تنهایی یا با استفاده از شبکههای اینترنت 3G و 4G دارند و میتوانند آن را از طریق شبکه وایفای یا یا کابل LAN به اشتراک بگذارند.
همانطور که گفته شد، مودم های سیم کارت 4G دارای باتری داخلی هستند و این باتری ها از لیتیوم ساخته شده اند و به راحتی از طریق کابل شارژ USB به شارژر یا پاوربانک یا پورت USB لپ تاپ یا رایانه های در حال شارژ متصل می شوند.
ضرورت خرید مودم 4G
اول اینکه داشتن یک مودم 4G ارزان در این بازار بسیار سخت است اما با کمی تحقیق در دسترس است. طبیعتا استفاده از مودم برای سیم کارت های 4G به قدری مفید است که آنقدر محبوب شده اند. برخی از مزایای استفاده از این مودم ها به شرح زیر است:
امکان استفاده از نسل جدید اینترنت 4G و 5G این قابلیت یکی از ویژگی های خاص مودم های 4G سیم کارت می باشد زیرا حتی اگر تلفن همراه قدیمی دارید که از اینترنت 4G پشتیبانی نمی کند می توانید از این مودم استفاده کنید. به اینترنت نسل بعدی متصل شوید و از سرعت و کیفیت آن استفاده کنید.
قابل استفاده به عنوان حافظه خارجی زیرا برخی از مودم های 4G دارای چندین پورت هستند و می توانند به حافظه خارجی متصل شوند. بنابراین می توان از این مودم ها به عنوان حافظه جانبی نیز استفاده کرد.
صرفه جویی در مصرف شارژ باتری تلفن همراه: اصولاً استفاده از اینترنت تلفن همراه هم گران است، هم سبب افزایش میزان مصرف شارژ باتری موبایل میشود، ولی از آنجاییکه مودم سیمکارتخور 4G از طریق وایفای گوشی موبایل اتصال به اینترنت را برقرار میکند، شارژ کمتری از باتری موبایل را مصرف کرده و سرعت بالاتری هم دارد.
نحوه ای عملکرد مودم همراه
مودم همراه با استفاده از سیم کارت اینترنت را دریافت می کند و امواج اینترنت را از طریق آنتن های داخلی و گاهی خارجی خود به دستگاه های اطراف منتقل می کند.
این مودم ها دو نوع دارند، یک مودم موبایل جیبی که نیازی به برق ندارد و با باتری کار می کند، یک نوع مودم همراه رومیزی که نیاز به برق دارد اما با سیم کارت کار می کند. که در ادامه بیشتر با انوع مودم همراه آشنا می شویم.
ایا مودم همراه بخریم؟
اینکه یک مودم بخرید با نه به نیازها و انتظارات شما از مودم بستگی دارد. اگر شرایط دریافت اینترنت با مودم ثابت را ندارید، مودم همراه هم می تواند مشکل شما را حل کند و هم مودم های جیبی، البته به اندازه مودم ثابت کارایی ندارند.
اما گاهی اوقات برای افرادی که زیاد سفر می کنند و به شبکه ثابت دسترسی ندارند بهترین گزینه است. بنابراین به این سوال که مودم های موبایل بهتر هستند یا ثابت، باید بر اساس نیاز خود پاسخ دهید و ببینید بهترین گزینه شما کدام است.
اما اگر به اینترنت قوی نیاز دارید، مطمئناً یک مودم ثابت بهتر از مودم جیبی عمل می کند، اما مودم های همراه ایرانسل به اندازه مودم همراه اول و مودم ثابت خانگی قدرتمند هستند و با کمک آنها می توانید تمام نیازهای خود را برطرف کنید.
راهنمای خرید مودم 4G
محبوبیت مودم برای سیم کارت های 3G و 4G باعث شده تا این مودم ها با قابلیت پشتیبانی از شبکه های مخابراتی جدید معرفی شوند. یکی از جنبه های مثبت این مودم ها ارائه سرویس اینترنت در نسخه های قدیمی تلفن همراه است.
به این ترتیب می توانید بدون ارتقای دستگاه خود به اینترنت نسل بعدی دسترسی داشته باشید؛ مثلاً تلفن همراه شما فقط از دسترسی به اینترنت 3G پشتیبانی می کند؛ شما از شبکه 4G استفاده کرده اید.
آشنایی با انواع مودم سیم کارتی
بعضی از مودم های سیم کارتی LOCK هستند، این بدان معناست که می توانید از اپراتور استفاده کنید. این مودمها محدودیتهای بیشتری برای شما ایجاد میکنند و ارزانتر هستند؛ اما توصیه ما به شما این است که یک مودم UNLOCK یا به اصطلاح آنلاک تهیه کنید تا بتوانید از هر نوع سیمکارت موبایلی روی آن استفاده کنید.
مودمهای سیم کارتی بطور کلی به سه دسته تقسیم میشوند:
- مودم های نوع اول دارای باتری داخلی هستند؛ این مودم ها قابل حمل هستند و می توانید از این مودم ها در حال حرکت استفاده کنید.
- دسته دوم مودم های خانگی هستند که باید در یک نقطه ثابت قرار گیرند؛ مانند مودم های ADSL. این مودم ها مستقیماً به برق وصل می شوند؛ بنابراین با مشکل تمام شدن باتری مواجه نخواهید شد.
- نوع سوم، قدیمی تر از بقیه؛ مودم دانگلی است که به پورت USB متصل می شود.
راهنمای خرید مودم جیبی
مودم های جیبی برای افرادی که نیاز به استفاده مداوم از اینترنت در طول روز دارند و در مکان ثابتی نیستند بهتر است. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا باید یک مودم با اتصال اینترنت موبایل داشته باشیم؟
پاسخ کاملا واضح است؛ استفاده از اینترنت موبایل سرعت تخلیه باتری را افزایش می دهد، زیرا مودم های جیبی دارای باتری جداگانه و بدون نمایشگر هستند؛ عمر باتری طولانی مدت. این مودم ها دقیقا مانند اینترنت موبایل در دریافت اینترنت هستند.
استفاده از این مودم ها بسیار ساده است. اگر بتوانید سیم کارت را در گوشی خود قرار دهید و از آن استفاده کنید، استفاده از مودم همراه برای شما آسان خواهد بود.
مزیت مودم جیبی
- با یک تلفن 3G، می توانید از دسترسی به اینترنت 4G از طریق مودم خود لذت ببرید؛ بدون نیاز به ارتقاء تلفن خود.
- چندین دستگاه را به طور همزمان وصل کنید
- اینترنت ارزان تر از دیتای موبایل است
- مصرف باتری گوشی را بهینه کنید
نکات مهم برای خرید مودم جیبی
- همه مودم ها با باتری داخلی عرضه می شوند. باتری های با ظرفیت بالا ظرفیتی بین 2500 تا 3000 میلی آمپر ساعت دارند. باتری ضعیف تر حدود 1800 میلی آمپر ساعت است و 8 تا 10 ساعت دوام می آورد. آنها با استفاده از برق از طریق یک آداپتور شارژ می شوند.
- همانطور که گفته شد، برخی از مودم ها تنها از یک اپراتور پشتیبانی (LOCK) می کنند و برخی تنها از دو یا چند مورد پشتیبانی می کنند. مهم است که مودم شما از چندین اپراتور پشتیبانی کند یا به اصطلاح UNLOCK باشد (هنگام خرید از فروشنده سوال کنید) زیرا بر سرعت دانلود تأثیر می گذارد.
- اگرچه پیدا کردن مودم با قابلیت اضافه کردن آنتن ممکن است دشوار باشد، اما در برخی مکانها ممکن است پوشش کم باشد یا سرعت اینترنت پایین باشد و ممکن است برای افزایش سرعت اینترنت خود نیاز به اضافه کردن آنتن داشته باشید.
- بسیاری از مودم های 4G دارای اسلات کارت microSD هستند. این روترهای مودم با فلش مموری با کارت حافظه نیز کار می کنند. این بدان معناست که آنها می توانند فایل را ذخیره کرده و در صورت نیاز به اشتراک بگذارند.
- مودم همراه با یک سیم کارت ارائه می شود؛ بنابراین، مودم در حالت ایده آل باید بتواند پیام های متنی ارسال و دریافت کند تا قبل از پایان برنامه اینترنت شما به شما اطلاع دهد.
- خوب است که یک مودم نمایشگر برای نشان دادن سطح باتری، تعداد کاربران متصل و … داشته باشید.
راهنمای خرید مودم 3g و 4g دانگلی
همانطور که گفته شد؛ مودم های دانگل نسبت به دو دسته دیگر قدیمی تر هستند و تقریباً همه ما با آنها آشنایی داریم. دو نوع مودم دانگل وجود دارد که اولی آنهایی هستند که از طریق پورت USB به دستگاه متصل می شوند.
برق مورد نیاز را از همان پورت و اینترنت را از همان پورت تامین می کنند؛ بنابراین فقط با دسکتاپ یا لپ تاپ قابل استفاده است و نمی توان از اینترنت به عنوان وای فای استفاده کرد. اما نوع دیگری از دانگل نیز قابلیت تولید امواج و ارائه اینترنت از طریق وای فای را دارد.
راهنمای خرید مودم جیبی 3g و 4g
مودمهای سیمکارتی از لحاظ عملکردی بسیار شبیه مودم های همراه هستند؛ تفاوت این است که باتریهای آداپتورها تعویض شده و مستقیماً به منبع تغذیه متصل میشوند.
مودم های خانگی، مانند مودم های ADSL، دارای چندین پورت LAN هستند؛ مناسب برای دستگاه هایی که نیاز به اتصال سیمی دارند. استفاده از مودم خانگی به آسانی استفاده از مودم همراه است.
مودم های خانگی به دلیل استفاده از آنتن های قوی تر، سرعت دانلود و آپلود بالاتری نسبت به مودم های جیبی دارند. اگر از مودم در مکان ثابتی استفاده می کنید، یک مودم سیم کارت خانگی انتخاب خوبی است.
تکنولوژی ۴G یا ۴.۵G؟
اولین سوالی که باید به آن پاسخ دهید؛ یک مودم 4G یا 4.5G انتخاب کنید. در حال حاضر هر سه اپراتور تلفن همراه (ایرانسل، همراه اول، رایتل)در ایران هم سرویس اینترنت 4G و هم سرویس اینترنت 4.5G ارائه می دهند، اما منطق پوشش هر کدام از این خدمات متفاوت است.
فناوری 4.5G اینترنت سریعتر از 4G است، اما شما باید پوشش این خدمات را در منطقه خود بررسی کنید.
از نظر تئوری، یک مودم 4.5G سرعت دانلود 300 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 50 مگابایت را می دهد، اما یک مودم 4G سرعت دانلود 150 مگابیت در ثانیه را دارد. در واقع سرعت اینترنت 4.5G در ایران حداقل چند مگابیت سریعتر از 4G است و البته می تواند به چند ده مگابیت نیز برسد. همه چیز به آنتن موقعیت مکانی شما و نوع شبکه بستگی دارد
البته مودم های 4.5G گران تر و به روزتر هستند. مشخصات و امکانات بیشتری دارند و البته تنها چند مدل محدود در بازار ایران یافت می شود. مودم های 4G ارزان تر و بسیار انعطاف پذیرتر هستند!
مودم جیبی بخریم یا رومیزی؟
مودمی که می خواهید برای اینترنت موبایل یا لپ تاپ و… استفاده کنید. آیا باید رومیزی باشد یا می خواهید همیشه همراه شما باشد؟ مودم های 4G یا 4.5G بسته به نوع طراحی، اندازه و وزن به دو نوع رومیزی و همراه تقسیم می شوند.
مودم های رومیزی معمولاً حدود 200 گرم وزن دارند و بزرگتر هستند. این مودم ها از پورت های LAN بیشتری بهره می برند و به آنتن های خارجی مجهز هستند. وای فای این مودم ها نیز قدرتمندتر است و کاربران بیشتری به آنها متصل می شوند.
مودم جیبی وزن آنها کمتر از 100 گرم است و همیشه همراه کاربران است. این مودم ها وای فای نسبتا پایین تری دارند و برای اتصال یک دستگاه طراحی شده اند. آنها پورت های اترنت کمتری دارند و حمل آنها راحت تر است.
تک بانده یا دو بانده؟
برخی از کاربران فقط به دنبال یک مودم خوب هستند، اما برخی دیگر فقط به دنبال یک مودم خوب هستند؛ آنها همچنین یک روتر خوب برای استفاده از WiFi می خواهند.
توجه داشته باشید که همه مودم های دارای وای فای یا روترهای موجود در بازار خوب نیستند و لزوماً همه مودم های موجود در بازار خوب نیستند.
بنابراین، اگر وای فای، سرعت شبکه بی سیم، آنتن ها و تعداد کاربران متصل به مودم برای شما مهم است، روتر مودم همراه و قابلیت های وای فای خود را بررسی کنید.
مفهوم TD-LTE
نکته دیگری که قبل از خرید مودم همراه باید به آن اشاره کرد. از فرکانس های TD-LTE و اینترنت پشتیبانی می کند. این روزها اینترنت TD-LTE طرفداران خود را پیدا کرده و نسبت به بسته های اینترنت موبایل مقرون به صرفه تر است.
برخی از مودم ها از اینترنت 4G LTE و TD-LTE به طور همزمان پشتیبانی می کنند، برخی فقط از 4G LTE و برخی دیگر فقط از TD-LTE پشتیبانی می کنند. اگر تصمیم دارید گاهی اوقات از اینترنت TD-LTE استفاده کنید. بهتر است به دنبال یک مودم همراه یا مودم رومیزی باشید که از اینترنت TD-LTE نیز پشتیبانی کند.
سرعت دانلود و آپلود
به هر سرعت دانلودی که نیاز دارید، از خرید مودم 3G به طور جدی خودداری کنید، زیرا نه تنها سرعت کافی را ندارید، بلکه ویژگی های مودم های دیگر را نیز از دست خواهید داد.
هنگام خرید اکثر افراد نمی گویند که تکنولوژی مودم 3G یا 4G و حتی 4.5G است. در این صورت زمانی که به دنبال مدل مودم هستید، مطمئن شوید که از اینترنت پرسرعت پشتیبانی می کند.
ضمن تشکر امیدواریم این مطلب در راستای انتخاب و خرید جیبی و مودم 4G مفید بوده باشد در ادامه ای مطلب خواندن و بهترین مودم TD-LTE ایرانسل بدون نیاز به خط تلفن و راهنمای خرید انواع روتر و مودم adsl و وای فای را نیز به شما همراهان عزیز توصیه میکنیم.
تشکر از معلومات مفید شما