منابع فسفر و علائم کمبود، عوارض کمبود فسفر برای سلامتی بدن
دسته بندی ها: مواد معدنی
بروزرسانی: ۲۹ دی ۹۸
زمان مطالعه: 8 دقیقه
هیچ نظر
فهرست مطالب
فسفر دومین ماده معدنی فراوان در بدن پس از کلسیم است و بیشتر فسفر موجود در بدن در استخوانها و دندانها یافت میشود.
فسفر یک کلمه لاتین به معنای “حامل سبک” است و به دلیل فعالیت شیمیایی قابل توجه خود در طبیعت رایگان نیست. دنیا اولین بود که ترکیبات فسفات کلسیم طبیعی را به وجود آورد و اکثر مردم از طریق رژیم های روزانه خود به فسفر نیاز دارند و بندرت مشاهده می شود.
عملکرد فسفر در بدن
اصلیترین عملکرد فسفر در تشکیل استخوانها و دندانهاست. همچنین برای ایجاد پروتئین برای رشد، نگهداری و ترمیم سلولها و بافتها نیاز خواهد بود. فسفر در ایجاد ATP نیز کمک می کند. ATP مولکولی است که بدن برای ذخیره انرژی از آن استفاده میکند.
مقدار مورد نیاز فسفر در سنین مختلف:
گروه سنی | مقدار برحسب میلی گرم در روز |
۰ تا ۶ ماهه | ۱۰۰ میلی گرم در روز |
۷ الی ۱۲ ماهه | ۲۷۵ میلی گرم در روز |
۱ الی ۳ ساله | ۴۶۰ میلی گرم در روز |
۴ تا ۸ ساله | ۵۰۰ میلی گرم در روز |
۹ تا ۱۸ ساله | ۱۲۵۰ میلی گرم |
بزرگسالان | ۷۰۰ میلی گرم در روز |
زنان باردار یا شیرده:
گروه سنی | مقدار برحسب میلی گرم در روز |
کمتر از ۱۸ سال | ۱۲۵۰ میلی گرم در روز |
بزرگتر از ۱۸ سال | ۷۰۰ میلی گرم در روز |
مزایای سلامتی فسفر
فسفر یکی از اجزای مهم استخوان است ، بنابراین برای ساختمان و ایمنی استخوان ها بسیار مهم است همچنین فسفر برای سایر قسمت های بدن بسیار مهم است تا عملکردهای خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد ، شاید مهمترین آنها مغز ، کلیه ها ، قلب و خون باشد.
تولید انرژی
فسفر فرآیندهای متابولیکی مواد مغذی مختلف را تحریک می کند و این به سیستم های مختلف بدن به تولید انرژی و بهره مندی از آن به بهترین وجه کمک می کند.
فسفر هضم را تقویت می کند.
با فعال کردن فعالیت دو ویتامین گروه B یعنی نیاسین و ریبوفلاوین که وظیفه همه چیز مربوط به متابولیسم انرژی و سیستم های پاسخ عصبی و عاطفی هستند ، نقش مهمی در تحریک روند هضم در بدن به صورت موثری ایفا می کند.
عملکرد شناختی را پشتیبانی می کند
فسفر یک عنصر اساسی است که در هر سلول مغزی و همچنین در محیط اطراف یافت می شود و این شواهد محکمی در مورد اهمیت این ماده معدنی در عملکرد مغز است از این رو مقادیر کافی از آن برای اطمینان از یکپارچگی مغز ، عملکرد شناختی آن و جلوگیری از خطر قرار گرفتن در معرض برخی بیماری ها از جمله آلزایمر تأمین می شود. .
کمک به ساخت استخوان ها و دندان ها
است فسفر ترین مواد معدنی مهم، پس از کلسیم، که است در تقویت و ساخت استخوان ها و دندان درگیر در سفارش به قوی و سالم باقی می ماند و در سلامت خوب به چهره تاثیر از زمان و در نتیجه محافظت از آنها را از مشکلات جدی است که می توان به طور خاص استخوان شکنندگی معرض بیماری قرار.
سم زدایی بدن
سموم را از بین می برد.فسفر با افزایش مقدار و دفعات ادرار ، از بین بردن مناسب زباله ها و سموم از کلیه ها را تضمین می کند.این امر سلامت کلیه ها را تضمین می کند ، و رسیدن به تعادل مناسب بین سطح اسید اوریک ، نمک های اضافی ، آب و چربی ، و این همه به سلامت بدن کمک می کند.
فسفر ضعف را درمان می کند:
داشتن کافی فسفر بدن را قادر می سازد با برخی از مشکلات سلامتی جزئی مانند غش ، خستگی ، ضعف عضلانی و غیره مقابله کند ، برخی از پزشکان متخصص طب اکثر اوقات مکمل های فسفر را برای درمان مشکلاتی مانند ناتوانی جنسی، از بین رفتن میل جنسی ، سرخوردگی و حرکت ضعیف اسپرم توصیف می کنند.
متابولیسم پروتئین
فسفر را از ساخت پروتئین ها پشتیبانی می کند و به بدن کمک می کند تا از رشد بیشتر سلول ها بهترین استفاده را از آنها بگذارد.
تضمین تعادل هورمونی
فسفر دریچه ایمنی برای اطمینان از تعادل مناسب بین هورمونهای مختلف بدن ، به ویژه آنهایی است که مربوط به سلامت تولید مثل است.
ترمیم سلول:
فسفر در DNA هسته اکثر سلولهای بدن ساخته می شود ، از این رو اهمیت آن برای بازسازی و ترمیم در صورت آسیب دیدن است.
تسهیل واکنش های شیمیایی
از فسفر آثار به عنوان کاتالیزور در بسیاری از واکنش های شیمیایی که در رخ بدن است که تسهیل استفاده مناسب از مواد غذایی که وارد بدن است.
مهمترین منبع تغذیه ای فسفر:
فسفر در بسیاری از غذاها یافت می شود ، و غذاهای سرشار از پروتئین از مهمترین منابع موجود هستند و عبارتند از:
- گوشت.
- ماهی
- شیر و فراورده های شیر.
- آجیل
- بذر
- حبوبات
- تخم مرغ
- غلات کامل
- سیر
- سیب زمینی
- میوه های خشک.
- نوشابه.
- میوه هایی مانند خربزه ، خربزه ، گیلاس و زردآلو.
کمبود فسفر در بدن
به ندرت دیده می شود که کمبود فسفر در بدن مشاهده می شود ، اما ممکن است در بعضی موارد مانند عفونت با برخی از بیماری ها مانند دیابت یا در نتیجه مصرف برخی از داروهای خاص مانند مهار کننده های ACE ، آنتی اسیدها ، ضد تشنج و داروهای کورتیکواستروئید اتفاق بیفتد. و انسولین. عدم وجود فسفر منجر به علائم زیر می شود:
- ضعف در استخوان ها.
- پوسیدگی دندان
- از دست دادن اشتها برای غذا.
- تهی بودن
- اضطراب
- لرزید.
- کاهش وزن
- رشد جوان متوقف شد.
- ناتوانی جنسی
- چگونه کمبود فسفر را درمان کنیم؟
علاوه بر مصرف برخی داروها یا مکمل ها یا با مصرف غذاهای سرشار از آن ، فسفر موجود در خون را با تشخیص و معالجه علت معالجه می کند.
نحوه درمان افزایش فسفر
عدم تعادل منجر به افزایش فسفر در خون و رژیم غذایی ضعیف با فسفر باید برطرف شود ، پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند که باعث کاهش جذب فسفر از روده می شود ، در برخی موارد از نارسایی کلیه ، دیالیز ممکن است لازم باشد.
عوارض افزایش فسفر در بدن
به طور کلی می توان گفت افزایش فسفر در بدن بیشتر از فقدان فسفر است و این افزایش برای برخی از افراد که مشکلات کلیوی یا مشکلاتی در تنظیم سطح کلسیم در بدن دارند ، اتفاق می افتد. تجمع فسفر در خون سمی است و ممکن است منجر به علائم زیر شود:
- درد در مفاصل و ماهیچه ها.
- رسوبات معدنی را در عضلات تشکیل دهید.
- اسهال
- سخت شدن اندام ها و بافت های داخلی.
- اختلالات کلیوی.
منبع: