راهنمای خرید چای ساز برقی بوش، فیلیپس، فلر و لیست پرفروش ها
دسته بندی ها: خانه و آشپزخانه, لوازم برقی آشپزخانه
بروزرسانی: ۲۰ تیر ۰۱
زمان مطالعه: 12 دقیقه
1 نظر
چای برای ما ایرانیها جایگاه ویژهای دارد و چای یکی از نوشیدنیهای جدانشدنی از زندگی ما ایرانیها است که همهی ما حداقل یک بار در روز به سراغ آن میرویم.
چای ساز های برقی از جمله لوازم خانگی پرکاربرد هستند که تهیهی این نوشیدنی پرطرفدار را بسیار آسان کردهاند. چای ساز ها عموما از دو قسمت قوری و کتری تشکیل شدهاند.
کتریها دارای توان حرارتی بالا هستند که آب را بهسرعت به جوش میآورند و سپس با تغییر حالت، مصرف را کم کرده و آب را گرم نگه میدارند تا چای در قوری بهآرامی دم کشیده و نوشیدنی خوشطعم و خوشرنگی تولید شود. چای ساز ها ساختار سادهای دارند و معمولا یک المنت، جوشآوردن آب را به عهده دارد و یک ترموستات، سیستم گرمنگهدار را کنترل میکند.
امروزه چای سازها جای همان کتری قوری های قدیمی را گرفته اند که برای سالیان دور و درازی زحمت مهیا کردن محبوب ترین نوشیدنی گرم نزد ما ایرانیان؛ یعنی چای را بر عهده داشتند. با ما در ادامه این مطلب از لیموتاپ با ما همراه باشید تا با راهنمای خرید انواع چای ساز و نکاتی که قبل از خرید چای ساز باید بدانید آشنا شوید.
انواع چای ساز برقی
در حال حاضر، سه نوع چای ساز برقی در بازار عرضه میشود که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد.
1. چای ساز مدل دمآور
به اعتراف کاربران وبسایتهای خرید و فروش کالا و مصرفکنندگان این دسته از چای ساز ها و البته کارشناسان، این نوع از چای ساز، نسبت به دو مدل دیگر، برتری و کیفیت بالاتری دارد و مزه چای دمکشیده در قوری این چای ساز، بسیار به مزه چای دمکشیده در قوری روی سماور، نزدیک است.
اگر چایخور حرفهای هستید و تفاوت عطر چای دمکشیده روی سماور و چای ساز برایتان محسوس است، پیشنهاد میکنیم سراغ این دسته از چای ساز ها بروید.
2. چای ساز دارای استند
این مدل از چای ساز ها که بیشترین فراوانی را نسبت به دو مدل دیگر در خانههای ایرانی دارند، از دو تکه کنار هم تشکیل شدهاند و هر دو با استفاده از جریان الکتریسیته، جوش میآیند.
انواع جدیدتر این چای ساز ها، مجهز به فناوریهایی مانند تایمر، فیلتر قابل تخلیه قوری و دکمه استپ است. بعضی از آنها هم درجه تنظیم حرارت آب دارند.
3. چای ساز بدون قوری
این نوع چای ساز ها بهخاطر اشغال کردن فضای کمتر نسبت به دو مدل دیگر، بیشتر به درد زندگی مجردی و دانشجویی میخورند و البته چندان مورد استقبال واقع نشدهاند.
ظرفیت کم، کارایی نهچندان مناسب و کیفیت پایین چای از علتهای مهم استقبال ضعیف کاربران از این مدل چای ساز بوده است.
راهنمای خرید خرید چای ساز
نوع چای ساز
نوع چای ساز را براساس ذائقه خود انتخاب کنید اگر تازه استفاده از کتری و قوری را کنار گذشتهاید و قصد خرید چای ساز دارید یا تمامی نتهای عطر و طعم چای برای شما قابل تشخیص است، نوع دمآور برای شما مناسبتر است ولی اگر به ظاهر وسیلههای آشپزخانه خیلی اهمیت میدهید نوع استنددار معمولا ظاهر شکیلتری دارد.
همچنین فضایی که برای نگهداری این دستگاه انتخاب میکنید باید مناسب با نوع آن باشد، دمآورها بهدلیل قرارگیری قوری روی کتری، ارتفاع بیشتری دارند.
پیشنهاد لیموتاپ:
مدل های دم آور ( روی هم ) خریداری کنید . چون شیوه کار این دستگاه ها مثل روش سنتی دم کردن چای است که سال های سال در خانه های خود استفاده کرده ایم و خیلی خوب هم جواب میدهد و طعم و عطر بهتری نیز ارائه میکند.
در خرید مدل هایی که قوری روی کتری قرار میگیرد به مکانی که دستگاه را قرار خواهید داد نیز دقت کنید ، چون اینگونه مدل ها ارتفاع زیادی دارند و طبیعتا باید به این نکته ریز توجه کرد . اگر به ظاهر و مدل بیشتر اهمیت میدهید مدل های استند دار مسلما جلوه و زیبایی بهتری دارند و راحت تر با آشپزخانه های امروزی هماهنگ میشوند .
نوع بدنه چایساز
نوع بدنه چایسازها معمولا فلزی، پلاستیکی یا شیشهای است. انواع پلاستیکی ممکن است مقداری آب کتری را طعمدار کند، انواع شیشهای به مرور زمان جرم میگیرد و بدنه نوع فلزی خیلی داغ میشود.
توجه داشته باشید با کیفیت نبودن آن هم در ظاهر و هم در کارایی و طول عمر تاثیر میگذارد . چای سازهای موجود در بازار عموما در 3 نوع بدنه پلاستیکی ، بدنه شیشه ای و فلزی ساخته شده اند. بدنه فلزی مسلما دوام بیشتری به نسبت پلاستیک و شیشه دارد ، اما مشکل داغ شدن را دارد و خیلی زود گرم میشود .
بدنه پلاستیکی اگر از جنس بدساخته شده باشد طعم نامطبوعی به چای خواهد داد و بدنه شیشه ای هم اگر دقت نشود امکان شکستگن آن بالاست . این برعهده خودتان است که براساس نیازو سلیقه جنس بدنه را انتخاب کنید .
حجم کتری
این یک فاکتور مهمی است که اصولا کمتر به آن توجه میشود . مسلما خرید یک چای ساز با حجم کتری 0.5 لیتری برای یک خانواده 5-6 نفره مناسب نیست و در عمل هیچ کارایی نخواهد داشت . در نکته مقابل خرید یک چای ساز با حجم 2 لیتر برای یک آدم تنها نیز صرفا هدر دادن هزینه و انرژی میباشد . پس براساس تعداد نفرات خانواده یا محلی که چایساز در آن استفاده خواهد شد ، چایسازبا حجم کتری و قوری مناسبی انتخاب کنید .
تایمر دار
ایا مثل من آدم فراموش کاری هستید یا حواستان به راحتی از موارد ساده ای مثل خاموش کردن چای ساز پرت میشود ؟ خب یک مدل تایمر دار بخرید تا بتوانید زمان خاموش شدن آن را تنظیم کنید . به این صورت از خراب شدن چای جلوگیری میکنید . مدل های تایمر دار به نسبت گران تر هستند ولی در کل میتوانند برای خیلی از مردم مفید باشند.
سیستم قطع کن خودکار و امنیت
همیشه در انتخاب هر محصولی به امکانات امنیتی آن توجه ویژه ای نمایید .استفاده از یک وسیله خیلی خوب ولی ناایمن میتواند عواقب خیلی بدی را برای ما به دنبال داشته باشد . چای سازی را انتخاب کنید که سیستم قطع کن خودکار داشته باشد و زمانی که آب درون کتری تمام شده باشد ، به صورت هوشمند خاموش شود تا از خطرات احتمالی بعدی جلوگیری نماید .
صافی کتری
متاسفانه کیفیت آب در مناطق مختلف کشور یکسان نیست و برخی مناطق اب های خیلی سخت و دارای املاح فراوان دارند ، وقتی این نوع آب درون کتری چای ساز به جوش میاید ، املاح آن ته نشین میشود . با بازکردن شیر کتری ، این امکلا وارد لوله خروجی شده و در دراز مدت باعث گرفتگی آن میشوند .
جدا از این مسئله ، وارد شدن این رسوبات به داخل چای ، باعث بدطعم شدن و کاهش عطر چای میشود . در موقع خرید چای ساز حتما دقت کنید که مدل مربوطه فیلتر و صافی در کتری داشته باشد تا مانع از خروج این امکلا گردد .
نکاتی که هنگام خرید چای ساز باید بدانید:
- حتما بهخاطر داشته باشید چایسازی که انتخاب میکنید درپوش کتری داشته باشد یا دارای درپوش قوری قابل استفاده برای کتری هم باشد.
- نشانگر میزان آب در اکثر چایسازهای با بدنه پلاستیکی و فلزی میزان آب داخل کتری را نشان میدهد.
- صافی دهانه کتری از ورود رسوبات داخل کتری به لیوان چای و قوری جلوگیری میکند. این صافی فلزی یا پلاستیکی است و در دو حالت ثابت و پرتابل در داخل کتری و جلوی دهانه خروجی آب قرار میگیرد. نوع پرتابل را میتوان خارج کرد و شست و از این نظر به نوع ثابت ارجحیت دارد.
- حالت گرم نگهدار درجه حرارت آب کتری را نزدیک به نقطه جوش نگه میدارد. در این حالت آب بخار میشود ولی قل نمیزند.
- قطعکن خودکار به شما کمک می کند که بلافاصله بعد از جوش آمدن آب کتری درصورتیکه درپوش آن بسته باشد یا قوری روی کتری قرار داشته باشد به حالت گرمنگهدار دربیاید.
- تنظیم درجه حرارت آب کتری در برخی مدلها بهخصوص انواع استنددار ممکن شده است.
- تایمر نیز در برخی مدلهای جدید امکان برنامهریزی زمانی را برای این دستگاهها فراهم کرده است.
در ادامه این مطلب از راهنمای خرید چای ساز، به فهرستی از بهترین چای ساز های برندهای بوش، فیلیپس، فلر، پارس خزر، تکنو، کویین میپردازیم باما همراه باشید.
30 مدل از پرفروش ترین چای ساز های موجود در بازار
امیدواریم این مطلب در راستای راهنمای خرید چای ساز مفید بوده باشد در ادامه ، خواندن بهترین چای ساز ها و بهترین مارک کتری قوری ایرانی ارزان قیمت را نیز به شما توصیه می کنیم.
دوستان همچنین برای خرید بهترین مارک چای ساز باید به وجود نشانگر سطح آب نیز توجه کنید. برخی مارکرها روی بدنه کتری قرار می گیرند. این نشانگر به شما امکان می دهد مقدار آب کتری را بدانید و در صورت لزوم آب اضافه کنید.