ارزش غذایی و خواص کشک برای سلامت بدن

خواص کشک
چکیده این مطلب :

دسته بندی ها: خواص خوراکی ها

بروزرسانی: ۱۵ خرداد ۹۹

زمان مطالعه: 10 دقیقه

هیچ نظر

در این مطلب قصد داریم به شرح کالری و ارزش غذایی کشک خشک و خواص کشک برای بدنسازان و بهترین زمان برای بدنسازان و دوران بارداری بپردازیم

خواص کشک به گونه ای است که تاثیرات آن نزدیک به مصرف شیر می باشد، در نتیجه از همان ابتدا می توان پی برد که تا چه اندازه سرشار از کلسیم است و در سلامت استخوان ها و دندان نقش حیاتی دارد؛ اما خواص این خوراکی شور مزه تنها به این ها ختم نمی شود، بلکه فواید آن سلامت سیستم بدن و بارداری امن را در بر می گیرد که در این مطلب به طور جامع به آن پرداخته ایم.

کالری و ارزش غذایی کشک خشک

خواص کشکخواص کشک

هر 100 گرم کشک حاوی 378 کالری می باشد.

مقدار 100 گرم
کالری 378
کربوهیدرات 8.07 گرم
پروتئین 70.20 گرم
چربی 7.10 گرم
آب 6.00 گرم
فیبر 0.00 گرم
قند 0.00 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
کلسیم 430.00 میلی گرم
آهن 2.00 میلی گرم
منیزیم 0.00 میلی گرم
فسفر 0.00 میلی گرم
پتاسیم 0.00 میلی گرم
سدیم 0.00 میلی گرم
روی 0.00 میلی گرم
مس 0.00 میلی گرم
منگنز 0.00 میلی گرم
سلنیم 0.00 میکروگرم

کالری و ارزش غذایی کشک ساده

مواد تشکیل دهنده اصلی مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) 378 کیلوکالری
کربوهیدرات 8.07 گرم
پروتئین 70.20 گرم
چربی 7.10 گرم
آب 6.00 گرم
نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
کلسیم 430.00 میلی گرم
آهن 2.00 میلی گرم

آشنایی با خواص کشک برای سلامت بدن

1. خواص کشک و جلوگیری از پوکی استخوان

کشک خوراکی سرشار از کلسیم است، همین خواص کشک باعث می شود مصرف آن استحکام استخوان ها را به همراه داشته باشد. با افزایش سن بدن دیگر قادر نمی باشد مانند قبل کلسیم را جذب کند؛ در نتیجه ابتدا لازم است در سنین پایین استحکام استخوان را با مصرف خوراکی های حاوی کلسیم تضمین کرد.
اگر به کشک کمی نمک اضافه شود باعث خواهد شد جذب کلسیم بیشتر از قبل شود؛ در نتیجه استخوان ها استحکام بیشتری پیدا خواهند کرد، اما باید در نظر داشت نمک اضافه شده باید بسیار کم باشد، چرا که عدم تعادل در آن باعث بالا رفتن فشار خون و بیماری های دیگر می شود.

2. کمک به کاهش وزن

افرادی که برای کاهش وزن رژیم غذایی لاغری را دنبال می کنند اغلب به دنبال راهکاری آسان برای کاهش اشتهای خود هستند. یکی از خواص کشک بدون نمک آن می باشد که به اندازه ی چشمگیری اشتهای کاذب و معمولی را کاهش خواهد داد. از طرفی این خوراکی سفید رنگ به دلیل آن که هیچ گلوکزی در خود ندارد می تواند خوراکی مناسبی برای افرادی باشد که به دنبال کاهش وزن هستند.

3. افزایش انرژی

ضعف بدنی و احساس خستگی یکی از عواملی است که افرادی که رژیم لاغری را دنبال می کنند بخاطر آن پس از مدتی رژیم خود را کنار می گذارند. از دیگر خواص این خوراکی این است که به دلیل وجود برخی از ویتامین خانواده B می تواند انرژی را سریعا به شخص باز گرداند و از طرفی انرژی لازم برای فعالیت روزانه فرد را کاملا تامین خواهد کرد.

خواص کشک

4. خواص کشک شور و رفع بی اشتهایی

از جمله مشکلاتی که افراد برای افزایش وزن دارند، بی اشتهایی است. بی اشتهایی برای مدت زمان کوتاه آسیبی به فرد نمی رساند اما اگر مدت آن طولانی شود، بدون شک بدن پس از تحلیل رفتن بافت و ماهیچه ها، دچار مشکلات جدی تر خواهد شد. می توان برای افزایش وزن و باز گرداندن اشتها در روز مقداری کشک شور میل کرد.

5. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

سلامت دستگاه گوارش به نوعی تضمین کننده ی سلامت بیشترین نقاط بدن است. مصرف کشک بزرگترین کمک را به بهبود سلامت و عملکرد دستگاه گوارش خواهد کرد. این خوراکی خوش طعم از طرفی با تحریک سلول ها و باکتری های مفید معده باعث ترشح اسید معده می شوند؛ این عملکرد خود باعث می شود غذا به خوبی هضم و جذب بدن شود.

از دیگر خواص کشک برای سلامت گوارش پاکسازی روده ها از باکتری های غیر مفید می باشد که با این اتفاق ماهیچه های روده قدرت بیشتری برای دفع مواد مضر پیدا می کنند.

خواص کشک در بدنسازی

ورزشکارانی که به طور روزانه و سنگین ورزش می کنند بدون شک باید رژیم غذایی خاص خود را نیز داشته باشند. این افراد اغلب از مکمل های ورزشی و خوراکی برای افزایش حجم ماهیچه ها و عضله سازی استفاده می کنند. از دیگر خواص کشک آن می باشد که سرشار از آمینواسید های مفید برای بدنسازی است.

آمینواسید ها از پروتئین ساخته شده اند و بخش عظیمی از بدن انسان را پروتئین در بر گرفته است، در نتیجه بهترین گزینه برای افزایش عضله می باشد؛ همچنین مصرف کشک به دلیل دارا بودن این ماده ی معدنی باعث خواهد شد درد عضلات پس از تمرین های سنگین بسیار کم شود و اگر بافتی در این تمرینات آسیب دیده باشد، سریعتر بهبود پیدا کند.

داستان خوشمزه کشک فقط به کلسیم آن ختم نمی‌شود؛ یکی دیگر از خواص کشک این است که کشک حاوی تمام اسید آمینه های مورد نیاز بدن است؛ چه پروتئینی بهتر از کشک ! قطعا می‌دانید که مهم ترین نقش پروتئین ها در بدن حفظ بافت ها و تولید آن‌ها است؛ چون بدنسازان به پرورش اندام و تقویت عضلات خود علاقه دارند؛

بهترین زمان مصرف کشک در بدنسازی

اینکه بهترین زمان مصرف پروتئین کی است سوال خیلی‌هاست. جواب این سوال بستگی به سطح سلامت و هدف شما دارد. بسته به هدف‌تان که یا کاهش وزن است، یا عضله سازی و یا حفظ توده‌ی عضلانی، ممکن است لازم باشد در زمان خاصی از روز پروتئین مصرف کنید.

مصرف کشک در بارداری

دوران بارداری یکی از دوره های بسیار مهم برای خانم ها به حساب می آید. در این دوره تمامی مواد معدنی و ویتامین ها باید در بدن دو برابر از حد معمول باشد، چرا که جنین در این دوره از طریق جفت تمامی مواد مورد نیاز برای رشد خود را از بدن مادر دریافت می کند.

مادران باردار از خواص کشک در این دوره می توانند بهترین بهره را برای تامین کلسیم بدن خود ببرند، بخصوص مادرانی که در این دوره نمی توانند شیر مصرف کنند. کلسیم به رشد و شکل گیری استخوان های جنین کمک می کند و از طرفی ریسک پوکی استخوان و خرابی دندان را در مادران باردار بسیار پایین خواهد آورد.

راه های نگهداری کشک

کشک از جمله لبنیاتی است که در هر خانه و آشپزخانه ای به کار می آید اما کشک ماده ای نیست که بتوان آن را بدون اینکه فاسد شود نگهداری کرد . اگر می خواهید همیشه کشک سالم در خانه داشته باشید کشک ساییده شده را در کیسه های نایلونی ضخیم بریزید

و پس از این که سر آن را بستید در فریزر قرار دهید و هر وقت به کشک احتیاج داشتید به اندازه نیاز آن را چند ساعت قبل از مصرف بیرون بیاورید.کشک ساییده را می توانید داخل جایخی ریخته و داخل فریزر قرار دهید تا یخ ببندد.

سپس آنها را از قالب جدا کرده و داخل کیسه فریزر ریخته در فریزر نگهداری و در موقع لزوم از آن استفاده کنید.

چگونگی نگهداری کشک خشک

کشک یکی از محصولات لبنی با ارزش است که به ۲شکل صنعتی و سنتی تولید می‌شود و از آن برای طبخ غذاهایی مانند آش رشته، کشک بادمجان و کال‌جوش استفاده می‌کنند.

هرچه بافت کشک متراکم‌تر باشد، میزان پروتئین آن در واحد وزنی بیشتر است و هر چه درصد رطوبت کشک پایین‌تر باشد و فراوری کمتری روی آن انجام شود، موادمغذی به ‏خصوص کلسیم آن بیشتر خواهد بود.

آنچه باعث شده کمتر به کلسیم کشک اشاره شود، نمک زیادی است که به این فراورده افزوده می‌شود زیرا هرچه مقدار نمک محصولی بیشتر باشد با مصرف آن، کلسیم کمتری به بدن خواهدرسید. از سوی دیگر، نمک زیاد کشک می‌تواند عوارض ناشی از بیماری‌های کلیوی، قلبی ـ عروقی، پرفشاری خون یا حتی مشکلات دستگاه گوارش را تشدید و با اختلال در تعادل آب بدن، تشنگی مفرط ایجاد کند.

افزودن نمک زیاد به کشک به ‏جز اینکه ماندگاری‌اش را بالا می‏برد، باعث سریع‏تر خشک‌شدن آن می‌‏شود که از نظر اقتصادی به نفع تولیدکننده است. به این ترتیب بخشی از حجم کشک را نمک تشکیل می‌‏دهد. البته در حال حاضر کشک کم‌نمک هم در بازار وجود دارد.

روند تولید کشک‌های سنتی با کشک‌های صنعتی تفاوت دارد. این کشک‌ها مدت زمان زیادی نگهداری می‌شوند اما با توجه به اینکه کشک یکی از غنی‌ترین منابع پروتئین حیوانی است، محیط مناسبی برای رشد و تکثیر میکروب‌های مختلف، به‌خصوص باکتری مولد بوتولیسم محسوب می‌شود و می‌تواند باعث مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ ‌شود.

کلام آخر:

کشک از جمله خوراکی هایی است که می توان آن را جایگزین شیر کرد و از خواص آن بهره برد، اما باید در نظر داشت این خوراکی دارای طبعی سرد است و مانند هر ماده ی دیگر باید متعادل از آن مصرف کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا